Løkke: Grænselukning kan føre til flere asylansøgere


Løkke: Grænselukning kan føre til flere asylansøgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsministeren er skeptisk over for DF's forslag om at lukke grænserne for at kunne styre asylstrømmen.

Danmark har 7000 kilometer kystlinje. Og selv hvis man kunne bevogte det hele, så ville det formentlig kunne føre til flere asylansøgere.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som dermed afviser Dansk Folkepartis forslag om at lukke de danske grænser.

Statsministeren er dog klar til at diskutere forslaget, når han mandag klokken 17.30 mødes med Folketingets partier i hjørnekontoret i Statsministeriet. Men Dansk Folkeparti skal formentlig ikke sætte næsen op efter støtte fra Løkke:

- Det kan meget vel være sådan, at hvis man etablerede grænsekontrol, så vil det i hvert fald i et kort tidsperspektiv betyde, at Danmark ville have flere asylansøgere frem for færre asylansøgere, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han henviser formentlig til, at en del asylansøgere i dag bruger Danmark som transitland på vej til Sverige, hvor de måske har familie i forvejen.

Hvis Danmark indfører grænsekontrol vil alle asylansøgere skulle registreres i Danmark og dermed have deres asylansøgning behandlet her.

Samtidig vil det ikke ændre det grundlæggende problem, mener Løkke:

- Man kan stille nok så mange regler og nationale værn op, men det vil alligevel ikke betyde noget for tilstrømningen. Det er den alvor, man må tage det her med, siger Lars Løkke Rasmussen.

Trods afvisning af at sænke grænsebommene holder Løkke dog fast i, at Danmark skal kunne styre, hvem der kommer til landet.

- Det er fortsat både min og regeringens politiske ambition, at vi fortsat skal kunne bestemme, hvem der kommer til Danmark. Det er også derfor, at vi har ændret på opholdsvilkårene, så Danmark ikke fremstår mere attraktivt end så mange andre lande, siger Lars Løkke Rasmussen.

Udmeldingen fra statsministeren kommer, efter at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, søndag kom med et skarpt indlæg på Facebook om de flygtninge, som søndag eftermiddag begyndte at ankomme til Rødby med færge.

Kristian Thulesen Dahl skrev blandt andet:

- Nu må regeringen træde i karakter! Schengen-samarbejdet ER brudt sammen. Med den frie bevægelighed får de migranter, der strømmer ind i Europa i disse uger uhindret adgang også til Danmark! Derfor skal der indføres grænsekontrol NU! Kald det midlertidigt eller permanent - bare det sker!

Løkke: Grænselukning kan føre til flere asylansøgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce