Løkke: Flere penge til forsvaret


Løkke: Flere penge til forsvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Løkke Rasmussen afviser Socialdemokraternes ønske om at sikre forsvarets økonomi ved at omprioritere. Der skal flere penge til, mener statsministeren.

Der bliver formentlig ikke noget forsvarsforlig uden større bevillinger til forsvaret.

Socialdemokraterne, der som hovedregel har været med i alle forsvarsforlig siden Anden Verdenskrig, mener, at man kan fremtidssikre militæret ved at gennemføre en hovedrengøring af forsvarets økonomi. Det har forsvarsminister Søren Gade (V) afvist. Han ønsker flere penge til sit departement. I dag kommer statsminister Lars Løkke Rasmussen sin minister til undsætning.

- Jeg kan ikke se for mig, at det vil kunne lade sig gøre at bringe de forsvarspolitiske drøftelser i mål, uden at der er flere ressourcer. Hvor mange vil jeg ikke tage stilling til, siger Lars Løkke Rasmussen på pressemøde i Statsministeriet.

Det er særligt den danske indsats i Afghanistan, der dræner forsvarets kasser. S-formand Helle Thorning-Schmidt har kaldt forsvarets økonomistyring for "et sort hul" og kræver, at både Rigsrevisionen og Finansministeriet nøje følger alle større indkøb af militær materiel.

Løkke afviser ikke, at der kan findes midler ved at omprioritere forsvarets økonomi, men tror ikke, at problemet kan løses uden en større bevilling.

- Jeg synes sådan set, at det er meget rosværdigt, at Socialdemokratiet gerne vil diskutere, hvordan man kan effektivisere tingene, og at man lige præcis i forhold til forsvarspolitikken helt undtagelsesvist har det synspunkt, at det ikke altid handler om flere penge, men om hvordan man bruger dem, siger Lars Løkke Rasmussen.

Løkke: Flere penge til forsvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce