Livsnydere behøver ikke frygte et fattigt pensionistliv


Livsnydere behøver ikke frygte et fattigt pensionistliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SLAP AF: Advarsel mod pensionskassernes aggressive fremstød
Frygten for en pensionisttilværelse, hvor hver en mønt skal vendes for at få råd til dagligdagens fornødenheder, er stærkt overdrevet, skriver Berlingske Tidende.

Pensionsselskaber som Danica og Codan har pensionsmålere på deres hjemmesider, der kommer frem til, at man skal spare 33 pct. af sin løn op, hvis man ønsker at gå på pension som 62-årig - under forudsætning af, at man er begyndt at spare op som 35-årig og ønsker 60 pct. af sin nuværende løn udbetalt som pension.

Men både Ældre Sagen og Institut for Konjunktur-Analyse (IFKA) slår bremsen i over for pensionsselskabernes aggressive salg og markedsføring af pensionsopsparinger.

Et omfattende talmateriale fra IFKA viser, at danskere mellem 60 og 70 år allerede nu langt fra bruger deres månedlige indkomst til at forsøde tilværelsen. Tværtimod sparer hver anden i denne aldersgruppe fortsat op, selv om de har forladt arbejdsmarkedet.

- Der er en tendens til at oversælge pensionsopsparing ved at sige, at man skal spare ganske umådeligt meget op, konstaterer økonom Jens Højgaard fra Ældre Sagen.

Cand.polit. Jørn Thulstrup, der er leder af IFKA, advarer også mod, at danskerne sparer uforholdsmæssigt meget op til pensionisttilværelsen.

Spar det sure pugerliv

- Selvfølgelig skal vi spare op. Men der skal være balance i tingene. Man skal ikke nødvendigvis byde sig selv og sine omgivelser et surt og sparsommeligt liv i flere årtier for at sikre sig en stor pension. Så risikerer man i hvert fald at gå glip af en masse glæder og oplevelser, mens man er yngre. Penge er nu en gang sjovere, når de bruges, end når de puges, siger Jørn Thulstrup.

Pensionsselskaberne afviser, at de skræmmer danskerne og oversælger deres pensionsopsparinger. Hos Codan Liv og Pension forventer adm. direktør Per Klitgaard tværtimod, at fremtidens ældre vil stille større økonomiske krav til tilværelsen og øge deres levestandard.

Samtidig mener han, at fremtidens offentlige ydelser måske tørrer ud.

Livsnydere behøver ikke frygte et fattigt pensionistliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce