Lindøs sparekniv rammer pensionister


Lindøs sparekniv rammer pensionister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den årlige pensionistdag er sparet væk for at tvinge udgifterne så langt ned som muligt.

Lindøværftet støvsuger alle udgiftskonti i håb om at kunne undgå et stort underskud i år - hidtil er det blandt andet gået ud over julegaver og fratrædelsesgodtgørelse.

I denne uge nåede sparekniven til den årlige pensionistdag, som ikke bliver til noget denne gang.

- Jeg blev så gal og skuffet, da jeg fik brevet fra værftet. Det er så nemt at skære ned på de små ting til os, men det er jo ikke os, der er skyld i underskuddet, siger Erik Nielsen, Agedrup, der indtil 2003 havde arbejdet på værftet i 30 år - senest som svejser.

Pensionistdagen, der trækker 400-600 deltagere, plejer blandt andet at byde på smørrebrød med snaps og øl og underholdning fra to orkestre.

- Vi er i et meget kritisk år, hvor vi er nødt til at se på hver eneste udgift. Hver gang vi rører ved en eller anden ting, siger folk, at det kun er småpenge. Men når det hele lægges sammen, bliver det altså til betydelige penge, siger direktør Finn Buus Nielsen, Lindøværftet.

- Når man har overskud, kan man tillade sig mange behagelige ting, som vi ikke kan. I stedet må alle glæde sig over, at de er med til at kæmpe for vores overlevelse, siger han.

Det rokker ikke ved Erik Nielsens forargelse:

- Jeg giver ikke en pind for alle de tal. Underskuddet skyldes, at Mærsk får sine skibe for billigt, ikke at vi holder pensionistdag, siger han.

Før jul plejer værftets pensionister at komme til gule ærter og samtidig få en julegave. I år er alle julegaver sparet væk, men det er endnu ikke afgjort, om de gule ærter går samme vej.

Lindøs sparekniv rammer pensionister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce