Lilleholt i audiens: Skal tale miljø med pave Frans

Lars Christian Lilleholt er onsdag i Rom for at besøge paven. Arkivfoto.
Foto: John Fredy

Lilleholt i audiens: Skal tale miljø med pave Frans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske klimaminister og hans partifælle miljøminister Eva Kjer Hansen mødes onsdag med paven i Vatikanstaten. Det sker forud for decembers klimatopmøde i Paris.

Lars Christian Lilleholt, Venstres fynske energi-, forsynings- og klimaminister, skal onsdag i audiens. Og både han og hans kone, Jane Lilleholt, skal være i pænt og tækkeligt tøj, for de skal trykke hånd med paven.

Parret er inviteret til Vatikanstaten sammen med miljøminister Eva Kjer Hansen forud for det næste klimatopmøde, som foregår i Paris i december.

- Paven vil gøre os opmærksom på de udfordringer, han ser på klimaområdet. Det er udtryk for den store udfordring, som vi står over for, at paven går så aktivt ind i det, siger Lars Christian Lilleholt, som glæder sig meget til mødet.

Pave Frans sendte i midten af juni et såkaldt hyrdebrev til de cirka 1,2 milliarder katolikker med en opfordring til at standse den globale opvarmning og ødelæggelser af miljøet. Hovedbudskabet fra paven var, at verdens rige landes høje forbrug og spild er ødelæggende.

"Mange af dem, der besidder flere ressourcer og økonomisk eller politisk magt ser ud til hovedsagelig at være optaget af at sløre eller skjule symptomerne," skrev paven blandt andet.

Det meningsløse forbrug

I Katolskmagasin.dk blev pavens opfordring blandt andet beskrevet som:

"En radikal mentalitetsændring, som nærmest har karakter af en omvendelse, og som snart sagt omfatter alle aspekter af tilværelsen og af samfundslivet: Et opgør med det meningsløse forbrug (køb og smid væk-kulturen), den enøjede teknologibegejstring, den blinde fremskridtstro – alt sammen udtryk for menneskets egoisme og manglende evne til at forstå tilværelsens transcendente dimension."”

Læs mere om pavens brev her

Lilleholt i audiens: Skal tale miljø med pave Frans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce