Lige så vigtigt som at børste tænder


Lige så vigtigt som at børste tænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKOLESTART: Undervisningsminister Ulla Tørnæs opfordrer flere forældre til at engagere sig i lektielæsning
Det burde være en lige så indgroet vane at lave lektier med sine børn som at børste deres tænder.

Det mener undervisningsminister Ulla Tørnæs (V), som derfor glæder sig over, at foreningen Skole og Samfund nu tager initiativ til at uddanne forældre til bedre lektiehjælpere sammen med Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening.

- Det glæder mig utroligt meget. Mange af os har jo prøvet at se på, hvad det er, de gør anderledes i Finland, for Finland fik det bedste resultat i den sidste PISA-undersøgelse. Det er meget svært at finde ud af, hvad de rent fagligt gør anderledes. Men én ting, der i hvert fald er meget tydelig er, at forældrene er mere engagerede i børnenes skolegang, end danske forældre tilsyneladende er.

- Hvorfor tror du det er så vigtigt, at forældrene er engagerede i lektielæsningen?

- Det er jo en illusion at forestille sig, at skolen kan klare det hele. Derfor er det vigtigt, at forældrene er optaget af at læse med børnene og sikre, at de får lavet deres lektier, så de ikke kommer bagud henne i skolen.

- Er det også dit indtryk, at forældrene ikke er gode nok til at deltage i lektielavningen?

- Jamen, det er da garanteret svært at få indpasset i en travl hverdag, især hvis man har to-tre skolesøgende børn og også lige skal handle og lave mad.

- Men det er bare ikke en opgave, man må gå på kompromis med. Det bør være ligeså indgroet en vane som at børste børnenes tænder.

- Hvad kan man ellers gøre for at få forældre op af stolene?

- Jeg ved, at man nogle steder laver en slags lektiekontrakt, som er en slags gammeldags meddelelsesbog, hvor forældrene skal signere, at de har lavet de og de lektier med børnene. Det er en meget tydelig måde for læreren at sikre, at forældrene hjælper børnene til at få lavet de lektier.

- Det er en meget håndfast måde at gøre det på, men jo også en måde at sikre, at forældrene følger med på. Det kan jo være svært, hvis læreren springer rundt mellem kapitlerne i en bog, men så står det i det lille hæfte.

- Hvordan klarer du selv lektiehjælpen, når du sidder i den anden ende af landet til daglig?

- Min ældste datter skal starte i første klasse. Og det er en af de ting, vi har drøftet meget igennem hjemme, at i den her fase vil det mest være min mand, som tager sig af det. Jeg læser så med alle pigerne, når jeg har mulighed for det og øver bogstaver igennem. Det er der, de er nået til.

Lige så vigtigt som at børste tænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce