Lige børn leger rigtigt godt


Lige børn leger rigtigt godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

IQ: I går mødtes 60 godt begavede børn til en uge med leg, leg - og lidt læring
De er spændte til bristepunktet - Mads og Mikkel Keinicke.

De sidder sammen med nogle af de andre børn fra sommerlejren på Helnæs Camping. En lejr for højt begavede børn, der søger ligesindede.

Mads sidder og roder med et spil kort, og Mikkel sidder på sine hænder - lige som for at styre dem.

- Jeg håber, at vi får mange venner, vi kan lege med, siger Mikkel på seks - og et halvt år.

Det gør storebror Mads på otte år også. De to brødre er vant til, at det med kammerater ikke altid er lige let.

- Når vi leger fange i skolegården, er det ikke altid, at jeg bliver fanget. Heller ikke selv om jeg står helt stille - de løber bare forbi, forklarer Mads - han ved ikke helt hvorfor - men det er ikke særlig sjovt.

Mirete Keinicke er overrasket over at se sine to sønner sidde sammen med de andre børn fra lejren og allerede på førstedagen snakke løs.

- Der er en anden samhørighed mellem børnene, end jeg er vant til at se. Drengene har også været på legepladsen hele formiddagen - uden mig. Og det er usædvanligt, forklarer Mirete.

Hun har netop taget drengene med på lejren for at give dem mulighed for at være sammen med jævnbyrdige. For ind imellem kan hun godt se, at kammeraterne hjemme i Tåstrup synes, at Mads og Mikkel er lidt anderledes.

Sociale væsner

Men så har de to brødre heldigvis hinanden.

- De er helt sikkert hinandens bedste venner. Og de stimulerer hinanden meget, fortæller Mirete.

Mirete og drengene er helt nye medlemmer af Netværket for Forældre til Børn med Særlige Forudsætninger.

Og hun håber, at det kan bidrage til at give drengene et større selvværd.

- Jeg tror, det kan give dem selvbekræftelse, når de ser andre børn, der er på samme måde som dem selv. Så undgår de dårlige signaler, som børn, der ikke forstår dem, sender, siger Mirete.

Men hun er meget opmærksom på ikke at adskille sine børn fra andre normalt begavede.

- Mads isolerer faktisk sig selv, fordi han har det fint i sit eget selskab. Men de skal altså lære at være sammen med andre børn, for vi lever i et socialt samfund.

Derfor går Mads og Mikkel som alle andre raske drenge til fodbold og deltager i alle de sociale arrangementer, der er på skolen og i fritidsklubben.

Men det er også vigtigt at tale med drengene om de ting, de oplever i hverdagen - specielt de situationer, hvor de føler sig anderledes, mener Mirete.

- Som når skolekammeraterne ikke gider fange Mads, når de leger tagfat. Det er vigtigt at tage fat i - ellers holder han sig bare for sig selv, fordi han egentlig har det fint i sit eget selskab.

Sidegevinst

Men som forældre til et højt begavet barn kan det være svært at finde frem til de rette principper for opdragelse. Derfor er Mirete også glad for at møde de andre forældre i netværket.

- Det er godt for mig at få en snak med de andre og hverdagen. Og rart, at det er normalt, at børnene er, som de er, siger Mirete.

Mads og Mikkel er på vej til legepladsen sammen med Emilie og Emma. Der er nemlig kaniner. Og det er tilladt at røre.

- Man skal bare passe på, at de ikke smutter ud i det fri, siger Mikkel, der selv har mistet en kanin til det frie liv i naturen.

Lige børn leger rigtigt godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce