Lidt mere i bøssen: Danskerne gav 18 millioner til Røde Kors

Anette Pedersen står klar med indsamlingsbøsser i Røde Kors-butikken i Søndersø på søndag.
Foto: Thomas Gregersen

Lidt mere i bøssen: Danskerne gav 18 millioner til Røde Kors

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde Kors samlede søndag mere end 18 millioner kroner ind i sin årlige landsindsamling.

Mere end 18 millioner kroner blev i løbet af søndagen samlet ind på de danske gader og stræder, da Røde Kors holdt sin årlige landsindsamling.

Beløbet er en anelse højere end ved sidste års indsamling, hvor der også blev indsamlet omkring 18 millioner kroner.

- Endnu en gang har vi vist, at vi i Danmark i den grad tænker ud over vores egen næsetip, siger generalsekretær i Røde Kors i Danmark, Anders Ladekarl, i en pressemeddelelse.

Pengene skal blandt andet gå til nødhjælpsarbejde i Syrien, som er ramt af en voldsom borgerkrig, der har drevet millioner på flugt.

Som det første sender Røde Kors derfor et bidrag på en million kroner til nødhjælp i Syrien, hvor der vil blive behov for hjælp til flygtningelejre gennem vinteren. Dermed har Røde Kors i Danmark nu støttet ofrene for konflikten i landet med over 35 millioner kroner.

Foruden bidraget til Syrien vil Røde Kors støtte ofrene for uroen i Mali og investere i en mobil traumeenhed - i alt med en million kroner.

Men pengene kommer over det kommende år også til at gå til Røde Kors' arbejde i Danmark med fokus på blandt andet voldsramte kvinder.

Og så bliver organisationens katastrofefond styrket.

- Vores årlige indsamling er ikke mindst målrettet de katastrofer, som endnu ikke er indtruffet. Det er vores parathed, der i sidste ende gør den største forskel. Vi skal have råd, når katastrofen indtræffer. Og det har danskerne været med til at sikre i dag, fortæller Anders Ladekarl.

Ifølge Røde Kors har organisationen bidraget til nødhjælpsarbejdet i Syrien med 15 ambulancer, 184.000 tæpper, 87.000 madrasser, 13.000 køkkensæt og et psykosocialt arbejde.

Lidt mere i bøssen: Danskerne gav 18 millioner til Røde Kors

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce