Levealder når nye højder: Marie er 102


Levealder når nye højder: Marie er 102

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÆLDREBOOM: Intet tyder på, at der er grænser for, hvor gamle vi kan blive, siger forsker fra SDU

Det er ikke sjovt at blive 102 år gammel.

Menneskene i ens liv forsvinder ud af det ansigt for ansigt, og tiden kan til sidst føles lang.

- Det er lidt hårdt at være den sidste tilbage, siger 102-årige MarieKlint, der stadig kan passe på sig selv og planterne i lejligheden i Otterup.

- Jeg tager en dag af gangen, for det er lidt svært at se fremad.

I fremtiden vil danskere på Marie Klints imponerende alder ikke længere føle sig alene. Antallet af 100-årige er 25-doblet siden 1950, og fortsætter udviklingen, vil cirka hver anden nyfødte pige opleve sin 100 års-fødselsdag.

Dertil kommer, at den nyeste forskning ifølge en ny forskningsoversigt fra ÆldreForum modbeviser forestillingen om, at menneskekroppen skulle have et "loft" for, hvor gammel den kan blive.

- Vi har potentialet til at blive meget ældre. Intet tyder på, at vi går imod et loft. Eller det vil sige: Hvis der er et loft, kan vi i hvert fald ikke se det, fortæller professor Kaare Christensen fra SDU.

Et andet resultat af den seneste alderdomsforskning er den opløftende forudsigelse, at de mange ekstra år hovedsageligt vil blive af den raske slags.

Det tyder Marie Klint også på. Hun spiller stadig whist og ordner opvasken, når de nu pensionerede sønner har været på besøg. Ellers går hun efter eget udsagn og "dingler rundt"derhjemme.

- Nogen skal jo være den ældste, det går jeg ikke og praler af.

Levealder når nye højder: Marie er 102

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce