Lettelse af selskabsskat skal få lønnen til at stige


Lettelse af selskabsskat skal få lønnen til at stige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lettelse af selskabsskat koster fire milliarder, og vil få de danske lønninger til at stige, forventer parter.

På de danske virksomheder vil man formentlig juble over, at selskabsskatten sættes ned fra 25 til 22 procent.

Men også de danske lønmodtager kommer til at strække armene i vejret, forventer regeringen og de borgerlige partier, som onsdag aften blev enige om anden del af vækstplanen.

Lettelsen af selskabsskat koster 4,25 milliarder kroner årligt fra 2016, og den lavere skattebyrde vil betyde, at selskaberne får mulighed for at investere i flere og bedre maskiner, mener aftaleparterne.

Det betyder, at medarbejderne i virksomhederne kan producere mere per arbejdstime.

Og når produktiviteten stiger per medarbejder, så vil det også afspejle sig i højere lønninger til danskerne på arbejdsmarkedet, forventer aftaleparterne.

De sætter dog ikke tal på, hvor mange penge danskerne kan forvente at få ekstra i lønningsposen, når lettelserne bliver indfaset fra 2014 til 2016.

Ifølge økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) skal aftalen til 75 milliarder kroner være med til at fastholde Danmark som et attraktivt land at investere i.

- Vi har lyttet til erhvervslivets ønsker og på afgørende punkter styrket danske virksomheders muligheder, så vi kan genvinde de tusindvis af private job, vi tabte under krisen.

- Et resultat, der vil styrke vores samfund og være til gavn for os alle, siger Margrethe Vestager.

Selskabsskatten sættes ned fra 25 til 24,5 procent i 2014 og videre ned til 23,5 procent i 2015 og derefter endelig til 22 procent i 2016.

- Lempelsen skal ses i lyset af en klar til tendens i retning af, at lande i EU og OECD sænker selskabsskattesatserne. Sverige og Storbritannien er nogle af de seneste eksempler på lande, som har besluttet at sætte selskabsskatten ned til et niveau under det danske, skriver parterne i aftalen.

Lettelse af selskabsskat skal få lønnen til at stige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce