Lene E. går ind i sag om fængslet dansker


Lene E. går ind i sag om fængslet dansker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udenrigsministeren går nu ind i sag om dansk statsborger, der efter sigende er udsat for tortur i Bahrain.

Efter forlydender om vold og overgreb mod en dansk statsborger, som siden 8. april har siddet fængslet i Bahrain, går udenrigsminister Lene Espersen (K) nu ind i sagen.

- Jeg er meget bekymret over de forlydender, der har været om fysiske overgreb. Vores ambassade i Riyadh (Saudi-Arabien) har forsøgt at få adgang til ham i fængslet, uden det er lykkedes at overbevise myndighederne, siger hun og fortsætter:

- Derfor blev jeg nødt til at gå ind i sagen og tage kontakt til landets udenrigsminister, der har lovet, at danske myndigheder må besøge ham og følge retssagen.

Der er tale om Abdulhadi Alkhawaja, som officielt sidder fængslet for sammen med 21 andre at have ledet en terrororganisation.

Hans familie og menneskeretsorganisationer siger dog, at han er anholdt for at have deltaget i prodemokratiske demonstrationer i Bahrain.

Ifølge den irske menneskerettighedsorganisation Front Line har han været udsat for tortur og voldtægtsforsøg. Front Line mener, at en dommer har nægtet at undersøge de anklager.

Amnesty International og Human Rights Watch har flere gange kritiseret menneskerettighedssituationen i Bahrain. Regimet har lukket hjemmesider, der kritiserer kongen.

Politiske modstandere er blevet fængslet, og mulighederne for at drive oppositionspartier og organisationer er begrænset.

Landet har dødsstraf, og der er rapporter om tortur i landets fængsler.

Lene E. går ind i sag om fængslet dansker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce