Lene E åben for anden tyrkisk EU-løsning


Lene E åben for anden tyrkisk EU-løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det har så lange udsigter med et fuldt tyrkisk medlemskab af EU, at den konservative partiformand, Lene Espersen, åbner for at diskutere alternativer.

K-formand Lene Espersen åbner for at diskutere, om Tyrkiet skal tilbydes en privilegeret tilknytning til EU, frem for et fuldt EU-medlemskab.

- Jeg synes, at før man går til noget drastisk og vælger at sige, at nu vil man skrotte de aftaler, vi allerede har, så skal vi stå fast på den politik, vi har. Men vi skal være indstillede på at drøfte alternativer. Og der synes jeg, at Bendt Bendtsens indspark er rigtig godt, siger Lene Espersen til Ritzau.

Bendt Bendtsen, der er De Konservatives spidskandidat til EU-parlamentsvalget til sommer, foreslår en mellemvej i form af en privilegeret tilknytning for Tyrkiet fremfor et egentligt EU-medlemskab. Den officielle danske holdning er ellers, at Tyrkiet er kandidatland, og at man gerne ser Tyrkiet som EU-medlem med tiden, når landet opfylder kravene.

- Det kan virke som et meget hypotetisk spørgsmål lige nu. Tyrkiet virker meget langt væk fra Europa, og de bevæger sig i den forkerte retning, når det gælder grundlæggende rettigheder. Vi står fast på regeringens politik, men vi synes, det er relevant og interessant at debattere andre former for tilknytning af Tyrkiet, siger Lene Espersen.

I Tyskland kører en lignende diskussion, hvor den tyske forbundskansler Angela Merkel og hendes konservative, kristendemokratiske parti, CDU, taler for, at den rigtige løsning for Tyrkiet ikke er et fuldt EU-medlemskab, men et privilegeret partnerskab.

- Som jeg forstår diskussionen i Tyskland, så taler man om, at det skal være en erstatning og en anden type tilknytning, fordi argumentet fra mange EU-lande, som jeg deler, er, at det først og fremmest af sikkerhedspolitiske årsager er meget vigtigt at have et tæt samarbejde med Tyrkiet, siger Lene Espersen.

Lene E åben for anden tyrkisk EU-løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce