Leder af dagplejen: - Vi stoler på dagplejerne

Nu er Veterancafè Middelfart endelig en realitet. Alle områdets veteraner, og deres pårørende, opfordres til at møde op, og præge udviklingen af veterancafèen. Lars Christiansen er hovedkraften bag projektet.

Leder af dagplejen: - Vi stoler på dagplejerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Må dagplejere i Middelfart virkelig ikke bage pebernødder i julemåneden? Vi spørger Mette Riis, der er leder af kommunens dagpleje.

Mette Riis, du er leder af dagplejen i Middelfart. Hvorfor må en dagplejer ikke bage pebernødder til jul?

Det er rigtigt, at vi har en kostpolitik i dagplejen, som tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens kostråd, som blandt andet siger, at sukker skal begrænses til småbørn under tre år. Men det er kun vejledende, og selvfølgelig må man bage pebernødder til jul.

Hvorfor har i de retningslinjer?

Udover at det anbefales, så har vi den holdning, at det sukker, små børn skal have, det synes vi faktisk, forældrene skal have lov at give dem.

Hvorfor er det kommunens opgave at lave regler om sukker?

Vi gør det ud fra anbefalingerne, og kostpolitikken er lavet i samarbejde med forældrebestyrelsen. Der er er mange forældre, der ikke ønsker, at deres børn skal have sukker i deres pasningstilbud.

Hvordan holder I øje med, at dagplejerne ikke giver børnene sukker?

Vi har sådan nogle dygtige dagplejere derude, som gør det, de må. Vi har aldrig nogensinde været ude for, at det ikke er blevet overholdt, og jeg har stor tillid til, at det kan de sagtens finde ud af.

Hvordan kan det så være, at der er en dagplejer, som har fået den opfattelse, at hun ikke må bage pebernødder op til jul, som hun gjorde tidligere, fordi der er for meget sukker i?

Jeg tror, det beror på en misforståelse.

Hvis man kan misforstå det, så bør der vel være nogle klare regler. Må man bage småkager i december som dagplejer?

Der er nogle traditioner, hvor der hører lidt sukker med, og det kan godt være, at man kan bage en fastelavnsbolle til fastelavn og en pebernød til jul. Vi lægger ikke påbud og forbud ind. Vi synes ikke, der skal være småkager hver eller hver anden dag, men det er den sunde fornuft, der tæller.

Hvor mange gange må man så bage småkager i december? Er det en gang om ugen?

Jeg synes ikke, man kan sætte et antal på. Der er jo også nogle dagplejer, hvor forældrene slet ikke vil have, der bliver serveret sukker, og der bliver det jo ikke serveret, selvom det er jul. Det er meget ud fra den sunde fornuft og ud fra de anbefalinger, vi giver.

Så man skal bare selv vurdere det som dagplejer eller hvad?

Hvis man er usikker på at vurdere det, så kan man trække på vores pædagogiske supervisor. Så får man en snak om, hvor meget og hvor lidt, der er okay. Men som udgangspunkt, skal der ikke serveres småkager.

Hvis du sagde til mig nu, hvor mange gange, man højst må servere småkager, så kan jeg skrive det i avisen, og så behøver dagplejere ikke være i tvivl.

Vi plejer at sige 4 gange om året. Men hvordan det forvaltes er op til den enkelte dagplejer. Typisk vil det være ved festlige lejligheder.

Leder af dagplejen: - Vi stoler på dagplejerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce