Mads Lebech er nummer to på de konservative græsrødders liste over nye formandskandidater, men selv afviser Frederiksbergs borgmester at være interesseret.
Frederiksbergs konservative borgmester Mads Lebech er smigret over tilliden - men han afviser kategorisk at være i spil som partiets formandskandidat. Meldingen kommer efter, at de konservative græsrødder peger på ham som klart næstbedste bud efter justitsminister Lene Espersen til at overtage formandsposten efter Bendt Bendtsen.

- Det er slet ikke en aktuel diskussion. Jeg er borgmester på Frederiksberg. Det er jeg meget glad for, og man skal sidde som folketingsmedlem for at være i spil - i øvrigt er det jo Bendt, der er formand. Så den diskussion kører slet ikke på nuværende tidspunkt. Jeg betragter slet ikke mig selv som kandidat i den sammenhæng. Det er venligt, at der er folk, der ser potentiale i én, men jeg er ikke kandidat, siger Mads Lebech til Ritzau.

Netop formuleringen om ikke at være kandidat har givet anledning til mange spekulationer i forbindelse med statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) afvisning af, at han var kandidat til diverse topposter i udlandet. Underforstået på nuværende tidspunkt.

Ritzau: Har du slet ikke lyst - kunne du ikke forstille dig selv på et tidspunkt som formand for De Konservative?

- Nej, jeg ser ikke mig selv i den rolle, fastslår Mads Lebech.

Mads Lebech har været konservativ næstformand siden 2003.