Konsekvens af lærerlockout: Lavere karaktergennemsnit til elever i 9. klasse.

Tallet 13 er ifølge den folkelige mening forbundet med uheld, hvilket kan vise sig at holde stik for elever i niende klasse.

Lærerlockout og den manglende undervisning vil nemlig skabe en generation med lavere karaktergennemsnit i forhold til den samlede kurve, vurderer professor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik fra Folkeskolen, Peter N. Allerup.

Det skriver Fyens Stiftstidende lørdag.

- De har mistet meget, og det kommer til at gå ud over deres afgangsprøve. De fleste lærere bruger den sidste tid på at repetere det stof, eleverne skal til prøve i. Det har de ikke haft tid til nu, siger Peter N. Allerup til avisen.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) har tidligere bebudet, at fortsætter konflikten, vil elevernes årskarakterer automatisk blive overført til eksamenspapiret. Men den løsning er Peter N. Allerup ikke meget for.

- Mange elever glæder sig til at kunne præstere bedre til eksamen. Årskarakteren er også et udtryk for alt muligt andet. Lærere giver heller ikke karakteren med samme omhu som til eksamen, forklarer han.

Læs mere i avisen lørdag

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.