En eyeliner af den slags, som de fleste kvinder på et eller andet tidspunkt har haft i arsenalet af makeup-artikler, er med om bord på rumstationen ISS.

Lavpraktisk problemløsning er også en del af jobbet for de ingeniører hos Danish Aerospace Center, som i disse dage følger Andreasen Mogensen og arbejdet på den internationale rumstation tæt.

I løbet af sin rumfærd skal den danske astronaut blandt mange andre forsøg lave en ultralydsscanning af sin lægmuskel. I princippet den samme øvelse, som gravide kvinder i dag får foretaget hos jordemoderen. Men til forsøget skulle der findes en tusch, som kunne skrive på den gelé, der smørres ud under scannerhovedet.

- Vi eksperimenterede både med kirurgiske kuglepenne, og vandfast tusch. Men det endte med at blive en helt almindelig makeup artikel i form af en eyeliner. Så selv om vi arbejder med meget komplekse systemer, så behøver vi ikke altid at opfinde den dybe tallerken to gange, siger Maja Tommerup, der er ingeniør hos virksomheden med base i Odense.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
Astro-Andreas: Udsolgt i Odense på 25 minutter

Astro-Andreas: Udsolgt i Odense på 25 minutter

Astro-Andreas kommer til Fyn

Astro-Andreas kommer til Fyn

Rumeventyr: Astronaut-Andreas er sikkert tilbage på Jorden

Rumeventyr: Astronaut-Andreas er sikkert tilbage på Jorden