Laue Traberg beskyldt for fup-indsamling


Laue Traberg beskyldt for fup-indsamling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVINDEL:Advokatrådet undersøger, om den omstridte direktør har overtrådt god advokatskik

Advokatrådet vil nu have undersøgt, om den omstridte advokat Laue Traberg Smidt har overtrådt reglerne for god advokatskik og reglerne om klientkonto.

Det oplyser Henrik Rothe, generalsekretær i Advokatrådet. Rådet har i går i et brev bedt Laue Traberg Smidt om en redegørelse for hans rolle i to sager, som Ekstra Bladet har beskrevet i de seneste dage. Den forhenværende Red Barnet-generaldirektør er tidligere idømt bøde af Advokatnævnet.

Senest er advokaten blevet kritiseret for at stå bag fupindsamling til seksuelt misbrugte børn på sin klientkonto i Nr. Nebel Sparekasse. Det er ifølge avisen sket under dække af hjælpeorganisationen Daphne, der reelt ikke eksisterer mere.

Desuden skriver Ekstra Bladet, at sagen om de tyve anonyme muslimer, der brugte straffelovens blasfemiparagraf til at politianmelde Danmarks Radio, i virkeligheden er et udspekuleret mediestunt udført af advokat Laue Traberg Smidt.

Advokatrådet har tilsynsforpligtelse over for alle landets advokater, understreger Advokatrådets generalsekretær.

- Den baserer vi blandt andet på historier i pressen. Og her har Rådet altså ment, at de historier, der har været i Ekstra Bladet tirsdag og i går, har været af en sådan karakter, at vi er nødt til at undersøge, om der er sket en overtrædelse af reglerne for god advokatskik, siger Henrik Rothe til Ritzau.

Organisation nedlagt

Ifølge Ekstra Bladet advarer formanden for Daphnes bestyrelse, Else Drejer, mod overhovedet at støtte Daphne økonomisk. Ifølge hende er det to år siden, at der har været nogen aktiviteter i organisationen. Dens store arbejde med at hjælpe seksuelt misbrugte børn eksisterer kun i Laue Traberg Smidts hjerne. Alligevel ringer telefonsælgere fra et telefonbureau sammen med bestyrelsesmedlemmer fra organisationen ifølge Laue Traberg Smidt danskerne op for at få dem til at støtte Daphne økonomisk. Og pengene skal indbetales på hans private klientkonto i Nr. Nebel Sparekasse.

Laue Traberg beskyldt for fup-indsamling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce