Lastbil påkørte afspærring: Sten kastet fra samme side af bro som ved tidligere stenkast

Billedet her er ikke fra nattens politiaktion men en tidligere. Foto: Kim Rune.

Lastbil påkørte afspærring: Sten kastet fra samme side af bro som ved tidligere stenkast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi formoder, det er samme gerningsmænd som tidligere, der igen har kastet store sten ud fra motorvejsbro på Fynske Motorvej. - Et lykketræf, at ingen blev slået ihjel, siger efterforskningslederen.

Hos Fyns Politi er man ret sikker på, at det er samme gerningsmænd, der igen har kastet store sten ud fra en bro over Fynske Motorvej. Denne gang broen ved Langesøvej, hvor en tysk kvinde blev dræbt i august 2016. Det fortæller vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen, der leder efterforskningen.

- Det er de samme broer i det samme område, som de kyniske gerningsmænd igen har valgt, og som vi tror, de er fortrolige med. Og stenene er igen kastet fra den samme side - den, hvor bilisterne ikke kan se nogen stå på broen, siger han.

- Vores tese er, at de vælger disse broer, fordi der næsten ikke er trafik på dem om natten, fordi de ikke er belyste, og fordi de er lette at komme til og fra.

Natten til onsdag kørte to personbiler kort før klokken et ind i stenene, som altså ikke ramte bilerne fra oven. Den ene personbil har fået ødelagt en del af fronten og undervognen, mens den anden har fået ødelagt fælgene. Senere påkørte en lastbil en af afspærringerne på stedet og knuste muligvis nogle af stenene.

- Der blev kastet flere sten, men vi er ikke sikre på hvor mange. Det er teknikerne nu ved at forsøge at finde ud af, siger Per Lydiksen Laursen, der holder kortene tæt til kroppen og ikke vil fortælle om de næste skridt i efterforskningen.

Han oplyser dog, at politiet er i gang med at undersøge de beskadigede biler

Sandsynligvis store marksten

Efterforskningslederen oplyser desuden, at politiet ikke kender størrelsen på stenene.

- Vi kender ikke størrelsen på stenene endnu, men de har sandsynligvis samme størrelse som den fra september. Men jeg har ikke fået det endelige resultat endnu fra vores teknikere. Og derfor ved jeg heller ikke, om der er spor af nogen karakter på stenene, siger han.

9. september om natten blev en næsten 40 kg tung marksten kastet ned fra broen ved Spedsbjergvej nogle kilometer fra den ved Langesøvej. Her nåede en bilist kun lige at undvige. Sagen efterforskes som drabsforsøg, og stenkaste i nat kunne også have fået fatale følger.

- Det er et lykketræf, at der ikke er nogen, der er blevet slået ihjel i nat.

Det her sker fem dage efter, I gik ud i pressen med et billede af en dåse snus, som I kæder sammen med stenkastet i september. Ser I en sammenhæng mellem det træk fra jer og stenkastene i nat?

- Man kan godt have mistanken om, at der er en sammenhæng, siger Per Lydiksen Laursen.

Havde I forudset, at det kunne ske?

- Nej. Men når du har med personer at gøre, som jeg næsten vil kalde syge, kan du ikke stå inde for, hvordan de vil reagere.

Tyder på to gerningsmænd

Politiet har ikke umiddelbart fået brugbare vidneudsagn efter nattens hændelse. Og efterlysningen af information om snusdåsen gav heller ikke resultat.

- Vi forstår ikke, vi ikke har fået henvendelser. Vi ved, hvor snusen forhandles i Odense-området. Og nogen må kende nogen, der bruger det mærke. Det behøver ikke være dem, der har været der, men vi vil gerne høre fra borgere, hvis de ved, at for eksempel en kollega eller et familiemedlem bruger det mærke, siger han og fortsætter:

- De her sager er så alvorlige, at man må se ud over relationerne til de pågældende personer og så hjælpe politiet.

Omstændighederne omkring fundet af dåsen gør, at politiet knytter snustobakken direkte til stenkastet i september, ligesom de ifølge efterforskningslederen indikerer, at der er to gerningsmænd. Hvad tesen konkret bygger på, vil Per Lydiksen Laursen ikke fortælle.

Har du oplysninger i sagen eller om den dåse snustobak, som politiet efterlyste information om forleden, kan du kontakte Fyns Politi på tlf. 114.

Lastbil påkørte afspærring: Sten kastet fra samme side af bro som ved tidligere stenkast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce