Lars Løkke Rasmussen giver udenrigsgransker et halvt år


Lars Løkke Rasmussen giver udenrigsgransker et halvt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks ambassadør i Indien, Peter Taksøe-Jensen, skal stå for en udredning af dansk udenrigspolitik.

Inden for et halvt år skal der været foretaget en udredning af, hvordan Danmarks udenrigspolitik kan skrues sammen, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Danmark skal fortsat stå stærkt i det internationale samfund. Vi skal tage ansvar og gøre en forskel.

- For at skabe de bedst mulige rammer for en stærk og sammenhængende dansk udenrigs-, sikkerheds-, forsvars- og handelspolitik iværksætter regeringen i dag en samlet udenrigspolitisk udredning, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Derfor har Danmarks ambassadør i Indien, Peter Taksøe-Jensen, tirsdag som ventet fået til opgave at lave en udredning af dansk udenrigspolitik.

Opgaven for den udenrigspolitiske gransker er beskrevet i regeringsgrundlaget.

Koordinatoren skal være en "erfaren, respekteret person med internationalt udsyn" og skal forestå et udenrigspolitisk udredningsarbejde, lyder det.

- Målet er, at vi inden for et halvt år får et samlet strategisk bud på, hvilke kerneopgaver Danmark kan og skal løse uden for landets grænser, samt hvordan vi i den forbindelse bedst fremmer danske interesser og værdier, siger Lars Løkke Rasmussen.

Udredningen skal foreligge inden udgangen af april 2016 og vil blandt andet indgå i grundlaget for kommende forhandlinger om et nyt forsvarsforlig fra 2017 og en ny udviklingspolitisk strategi.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) mener, at det giver god mening at få et samlet og nyt perspektiv på, hvordan tingene kan skrues sammen.

- Det giver god mening at få et friskt perspektiv på Danmarks samlede udenrigs- og sikkerhedspolitik.

- Vi skal være bedst muligt rustet til den globale virkelighed, og jeg glæder mig til at få Peter Taksøe-Jensens input til, hvordan vi bedst varetager Danmarks interesser globalt, siger han.

Peter Taksøe-Jensen har gennem en lang karriere i udenrigstjenesten stor erfaring med og indsigt i dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik.

Han er i dag ambassadør i New Delhi og har de seneste fem år været Danmarks ambassadør i Washington.

Lars Løkke Rasmussen giver udenrigsgransker et halvt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce