Lars Løkke: Danmarks vej skal være grøn


Lars Løkke: Danmarks vej skal være grøn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er kun én vej frem, og det er at gøre os fri af de fossile brændsler, siger statsminister Lars Løkke. Men han vil endnu ikke fortælle, hvornår det skal ske.

Den grønne udfordring er kommet for at blive. Danmark skal være et grønt laboratorium, der investerer i viden og forskning og bruger markedet til at skabe økonomisk vækst og gør samfundet bæredygtigt.

Det siger statsminister Lars løkke Rasmussen i dag på Venstres klima- og energikonference "Danmark som grøn vindernation", som holdes på Christiansborg. Han tager således tråden op fra sin forgænger, Anders Fogh Rasmussen, der sidste år sprang ud som miljøtilhænger og opfordrede til grøn revolution.

Løkke vil dog ikke løfte sløret for, hvornår Danmark ifølge regeringen skal være uafhængig af de fossile brændsler kul, olie og gas. Det får vælgerne først at vide op til næste valg, siger statsministeren.

Ifølge Lars Løkke er der tre gode grunde til at tænke grønt i alle sammenhænge - nemlig hensynet til klimaet, vores sikkerhed og den økonomiske vækst. Statsministeren varsler, at der vil komme nye udspil på flere områder for at sænke det høje danske CO2-udslip, bl.a. inden for bilbeskatning og erhverv.

Der har i Venstres egne rækker været knurren over sidste uges udspil om Grøn Vækst, der skal forene hensyn til natur og landbrug. Løkke Rasmussen beroliger skeptikerne med, at udspillet indeholder muligheder for landbruget i form af støtte til biogas og mere økologi.

Om FN's klimatopmøde i december slår han fast, at det bliver "en ekstremt vanskelig opgave" at nå en bindende international aftale.

Lars Løkke: Danmarks vej skal være grøn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce