Hvis det ikke er livstruende, bliver langt de fleste fynboer kørt til sygehuset i Svendborg. Også selv om de bor tættest på Odense.

Det fortæller Tv2 Fyn.

Der er kun borgere fra Nordfyn og Odense, der bliver kørt til sygehuset i Odense, hvis de bliver hentet af ambulance, og det ikke bliver vurderet til at være livstruende.

Alle andre bliver kørt til Svendborg. Også selv om Odense ligger tættere på, hvor de bor.

Det fortæller Tv2 Fyn.

Morten Merstrand fra Tommerup fortæller til Tv2 Fyn, at han har oplevet at ringe til vagtlægen, fordi hans kone havde åndenød og smerter i brystkassen.

Vagtlægen sendte en ambulance, og da redderne var ankommet og havde undersøgt kvinden, besluttede de at køre hende til Svendborg.

Morten Merstrand fik den forklaring, at hvis det ikke er livtruende, skal de køre til Svendborg. Også selv om sygehuset i Odense ligger væsentlig tættere på Tommerup.

- Det er jo helt vanvittigt, siger han til tv-stationen.

- Men hvem ved, hvad der sker, når man når halvvejs ned til Svendborg? Redderne vidste jo ikke, hvad der var galt med min kone. Men de insisterede jo stadig på at køre til Svendborg, fortæller Morten Merstrand.

Morten Merstrand protesterede dog, så redderne kørte familien til OUH.

Regionen mener, det er i overensstemmelse med retningslinjerne.

Der er den undtagelse, at borgere fra Middelfart bliver kørt til Sygehus Lillebælt.

  • Heidi

    Af:

    Journalist på ErhvervPlus Fyn og magasinet Business Fyn. Tidligere journalist, jourhavende og redaktionel udvikler på Nyhedsredaktionen, også hos Jysk Fynske Medier. Jeg har været lokalredaktør på Fyens Stiftstidende på Nordfyn og UgeAvisen Nordfyn indtil december 2014. Tidligere har jeg været på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens, hvor jeg havde ansvaret for børne- og ungeområdet. Jeg begyndte journalistuddannelsen som 30-årig, og inden da jeg har arbejdet som regnskabsansvarlig og controller med uddannelser som revisorassistent og merkonom i økonomistyring på cv'et. Min mand er også journalist. Vi bor i hus i Aarup og har sammen to døtre.