Langt over 80 km/t: Bilister drøner af sted på ulykkesramt motorvej

To mistede livet, da fire lastbiler var involveret i en ulykke på E20 i vestlig retning ikke langt fra Middelfart-afkørslen. Det den syvende trafikulykke på strækningen siden 11. september i år.
Foto: Peter Leth-Larsen

Langt over 80 km/t: Bilister drøner af sted på ulykkesramt motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilisterne kører alt for stærkt på motorvejsstrækningen mellem Nr. Aaby og Middelfart, melder Vejdirektoratet. Den sidste måned er der sket syv trafikuheld på strækningen.

Hastighedsgrænsen er 80 kilometer i timen, men i mange tilfælde går det langt hurtigere, når bilister kommer kørende på den motorvejsstrækning, hvor to mænd onsdag omkom i en alvorlig trafikulykke.

Siden Vejdirektoratet i marts gik igang med at udvide motorvejen mellem Nr. Aaby og Middelfart har hastighedsgrænsen været sat ned til 80 kilometer i timen.

Og det er sådan set godt nok, mener projektleder for byggeriet Mike Boesen.

- Problemet er bare, at der er rigtig mange, der ikke overholder den hastighedsgrænse, siger han.

- Måske har det noget at gøre med, at man tænker, der bliver jo ikke lavet vejarbejde lige nu, så jeg generer ikke vejarbejderne. Men faktisk er hastighedsgrænsen på det stykke slet ikke sænket på grund af dem, der arbejder der. De arbejder nemlig langt væk fra trafikken. Hastighedsgrænsen er sænket for bilisternes skyld, det er altså farligt at køre hurtigt på den strækning, siger Mike Boesen.

Syv ulykker den sidste måned

En optælling Fyens.dk har lavet viser, at der den sidste måned er sket syv ulykker på strækningen. Onsdag omkom to mænd i et alvorligt sammenstød, og to blev kvæstede.

Fem ud af syv ulykker er harmonika-sammenstød. Og det er typisk et resultat af den høje fart - og af at bilisterne kører for tæt på hinanden, fortæller Vejdirektoratets Mike Boesen.

- Det er jo såre simpelt, at mange af de her ulykker kan undgås, hvis man sænker farten og holder ordentlig afstand, siger Mike Boesen, der understreger, at han ikke ved, hvad der var årsagen til gårsdagens trafikulykke.

Langt over 80 km/t: Bilister drøner af sted på ulykkesramt motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce