Langeland fyrer skolelærere i denne uge


Langeland fyrer skolelærere i denne uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To kommuner uddeler i denne uge fyresedler til lærerne på grund af besparelser og ændret struktur. Helt ny og usædvanlig situationer, siger lærerformænd.

Lærere på Langeland og i Kolding bliver i disse dage fyret i en tid med lærermangel.

I Kolding bliver næsten hver tiende lærerstilling nedlagt som et led i kommunale besparelser, og tirsdag morgen modtog 20 lærere en fyreseddel - mens de resterende 73 stillinger er fundet ved frivillige fratrædelser og pensioneringer.

I Langeland ser det ud til, at 22 af kommunens 150 lærer modtager en fyreseddel senere på ugen som følge af flere skolesammenlægninger på øen. Det skriver folkeskolen.dk.

Formændene for både Kolding Lærerkreds og Ø-havets lærerkreds kalder situationen usædvanlig.

- Det har vi aldrig prøvet før. Og fra næste skoleår kommer der til at mangle 93 kolleger, så det bliver hårdt at være lærer i Kolding, siger kredsformand for Kolding Lærerkreds Anders Petersen til hjemmesiden.

På Langeland betyder skolesammenlægninger, at otte skoler bliver til tre på øen.

- Vi har aldrig før været udsat for at skulle spare på grund af arbejdsmangel. Så det her er meget alvorligt, siger formand for Ø-havets Lærerkreds Torben Møller Petersen.

I Kolding beklager kommunen, at det er nødvendigt at fyre nogle af lærerne.

- Og det er frygteligt kedeligt at skulle sige farvel til 20 medarbejdere, som vi sagtens kan bruge, men vi må bare acceptere, at vi ikke har pengene til at beholde dem, siger Koldings børne- og uddannelsesdirektør, Ib Hansen, til DR/P4 Trekanten.

Den seneste undersøgelse fra Danmarks Lærerforening viser, at der er 143 ubesatte lærerstillinger og 2570 ikkelæreruddannede ansat som lærere i 92 af landets 98 kommuner.

Langeland fyrer skolelærere i denne uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce