Kaj Christensen er som følge af de lange ventetider på høreapparat-behandling på OUH nødt til at blive behandlet langt væk hjemmefra. Urimeligt, men nødvendigt, siger han

80-årige Kaj Christensen fra Odense er en af de mange hørehæmmede fynboer, der lige nu mærker konsekvenserne af den lange ventetid til høreapparatbehandling på Odense Universitetshospital.

Han har været afhængig af sit høreapparat i mere end 35 år, og da en høreundersøgelse ved hans egen ørelæge for nylig viste, at hans hørelse var blevet forringet i en sådan grad, at han "ikke længere kan høre en pind på den ene side af hovedet" - som han selv formulerer det - var det derfor på høje tid at få høreapparatet opgraderet.

Ørelægen gav ham dog en noget nedslående besked, da undersøgelsen var overstået, og henvisningen skulle udstedes.

Over to års ventetid

- Min ørelæge fortalte mig, at der er over to års ventetid på at få et høreapparat fra den offentlige klinik i Odense. Han informerede mig så om, at han kunne henvise mig til Esbjerg, som har væsentligt kortere ventetid, og da jeg er pensionist og ikke har råd til at betale en stor del apparatet selv, og da det ville være fuldstændig uudholdeligt at vente over to år på at komme til her, hvor jeg bor, måtte det jo blive sådan, siger han, men understreger, at han er glad for, at hurtigere behandling i Esbjerg trods alt er mulig.

- Det er urimeligt

Kaj Christensen påbegynder sin behandling med en høreundersøgelse i Esbjerg ved udgangen af måneden, men det er ikke ensbetydende med, at det er slut med køreture til Vestkysten. Efterfølgende må han til den vestjyske hovedstad for at få høreapparatet udleveret, ligesom han må derover hver gang, det skal justeres.

- Jeg kommer jo nok til at køre noget frem og tilbage, men hvis det er prisen for blive behandlet hurtigere, gør jeg gerne det. Desuden kan man jo sige, at pendlingen i hvert fald ikke kommer til at koste mig mere, end det havde gjort, hvis jeg havde været nødt til at gå til en offentlig klinik og betale selv.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg da, at det er urimeligt at tilbyde folk en ventetid på mere end to år. Når man er en udadvendt person, som jeg er, er det en enorm belastning ikke at kunne høre, hvad der bliver sagt. Man er meget handicappet, når man kommer hen et sted, hvor lyden ikke er i orden. Jeg synes, at det burde kunne gøres bedre,

  • Enstrøm_Louise_(2015)_019

    Af:

Mere om emnet

Se alle
9
Ventetider på høreapparater: Regionen går ind i sagen

Ventetider på høreapparater: Regionen går ind i sagen

26
Voldsomme ventelister: Birgitte skal vente år på nyt høreapparat

Voldsomme ventelister: Birgitte skal vente år på nyt høreapparat

26
121 uger: Ventetiden til høreapparater på OUH bliver stadig længere

121 uger: Ventetiden til høreapparater på OUH bliver stadig længere