Lang ventetid: SF vil etablere flere høreklinikker

Borgere i hele regionen må indstille sig på at vente i et til to år på at få foretaget en høretest. Arkivfoto

Lang ventetid: SF vil etablere flere høreklinikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF vil ansætte flere audiologer i nyetablerede høreklinikker for at reducere den meget lange ventetid på at få foretaget en høretest. I dag har Sønderborg med 48 uger den korteste ventetid i Region Syddanmark.

Høre: Flere ansatte og flere høreklinikker.

Det mener SF er nødvendigt for at få gjort noget ved de meget lange ventetider på at få foretaget en høretest. Partiet vil have drøftet forslaget på det førstkommende møde i sundhedsudvalget. Her har den nyvalgte SF'er Villy Søvndal plads, og han mener, at situationen er så alvorlig, at der er behov at tilføre området ekstra midler.

- Der skal gøres noget med det samme. Mig bekendt er der ledige faciliteter i Fredericia og i Odense. Det skal vi have undersøgt, siger Villy Søvndal.

Som fortalt i avisen mandag er den gennemsnitlige ventetid på den første undersøgelse af hørelsen på regionens høreklinikker, der hører under de fire sygehusenheder, steget fra 73 uger i marts sidste år til 88 uger i december. Fynboerne og borgere i Trekantområdet må vente omkring to år, mens borgere i Sydvestjylland og Sønderjylland må vente mellem 48 og 60 uger.

En af årsagerne til den negative udvikling har været, at for få borgere fra Trekantområdet og Fyn har gjort brug af den regionale klinik, som blev oprettet i begyndelsen af 2017 i Sønderborg for netop at reducere ventetiderne. Men udsigten til fem-syv kontroller over fire år i Sønderjylland har angiveligt afholdt en del fra at gøre brug af muligheden.

Sagen kort
Regionen besluttede i forbindelse med budgettet for 2015 at spare omkring 11 millioner på høreområdet. Det skyldtes, at der var stor forskel i regionen på, hvor mange høreapparater der blev uddelt. Sønderjyderne fik således udleveret langt flere apparater end fynboerne.

Målet var, at aktivitetsniveauet på de offentlige høreklinikker i Region Syddanmark skulle ned på udleveringsniveauet af høreapparater på Odense Universitetshospital i 2013.

Resultatet var, at antallet af udleverede høreapparater faldt, og ventetiden til høreapparatsbehandling steg samtidig markant.

Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF stod uden for budgettet i 2015.

Nye vilkår

Ifølge formanden for sundhedsudvalget, Poul-Erik Svendsen, skal patienter nu kun være tilknyttet den regionale klinik i seks måneder, så de kan få lavet de efterfølgende tjek på deres lokale høreafdeling.

Poul-Erik Svendsen sagde mandag til avisen, at han vil følge situationen tæt, og hvis de justeringer, som nu er foretaget, ikke reducerer ventetiderne, vil næste skridt være at åbne flere klinikker i trekantområdet og på Fyn, hvor problemerne er størst.

- Det vil jeg tage op på udvalgsmødet til februar, og så vil jeg arbejde for, at vi finder penge til det i budgettet til sommer, siger han.

Villy Søvndal mener, at det vil tage alt for lang tid.

- Det er en bunden opgave at gøre noget nu. Det er uanstændigt at bede folk at vente i op til to år. Det går ud over deres sociale liv og deres mulighed for at passe deres arbejde, siger Villy Søvndal.

Lang ventetid: SF vil etablere flere høreklinikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce