Landsdækkende politirazzia mod Tvind


Landsdækkende politirazzia mod Tvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politi, skattefolk og edb-teknikere indledte onsdag morgen en landsdækkende aktion mod Tvind-koncernen.

Ifølge Jyllands-Posten deltog 50 mand i aktionen, der især koncentrerede sig om Tvinds kontorer i Grindsted.

Aktionen sker for at se nærmere på, om koncernen har begået skattesvig og mandatsvig i forbindelse med en af Tvinds fonde.

De ansatte i Tvind har indbetalt penge til fonden, der har et almennyttigt formål, hvorfor de har kunnet trække indbetalingerne fra i skat. Imidlertid mener politiet, at fondens penge blot er gået ind i selve Tvind-koncernen og til Tvinds virksomheder.

På otte adresser rundt om i Danmark - i Grindsted, Ulfborg, Odense og København - gik politifolkene i aktion onsdag morgen. I Holstebro bekræfter politimester Jens Kaasgaard, at den ledende Tvind-figur, Poul Jørgensen, onsdag formiddag sad til afhøring hos politiet.

Samtidig vil politiet forsøge at beslaglægge de penge, som Tvind-fonden har stående på forskellige bankkonti. Onsdag formiddag havde politimesteren ingen viden om beløbenes størrelse.

Politiet mistænker personerne i "Fonden til støtte for humanitære forhold, til fremme af forskning og til beskyttelse af naturmiljøet" for mandatsvig og skattesvig for godt 75 millioner kroner. Fire personer er eller vil blive sigtet.

Sagen er skudt i gang på baggrund af de oplysninger, som kom frem i et program på TV 2 den 21. august i fjor.

Landsdækkende politirazzia mod Tvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce