Landsbyboere til kamp mod svin


Landsbyboere til kamp mod svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bynær svinefarm, nej tak. Vi fortsætter protesterne.

Sådan er holdningen blandt mange borgere i Horne vest for Faaborg, efter at kommunen for to uger siden gav grønt lys for en ny svineproduktion på 6500 slagtesvin om året tæt på landsbyen.

Det skete trods massiv modstand fra mange lokale, men hvis landmanden opfylder en stribe miljøkrav, så er svinefarmen lovlig.

Alligevel er mange Horne-borgere tilsynelandende ikke trygge ved landmandens og politikernes forsikringer om, at svinefarmen knapt vil kunne mærkes i landsbyen.

Blandt de utilfredse naboer er Vivi Madsen. Hun gik ind i kampen i sidste uge, da hun begyndte at undersøge, om nogle af naboerne er parat til at sætte deres hus til salg, hvis svinefarmen bliver til noget. For det er Vivi Madsen.

Hus taber i værdi

- Før vi købte huset, lavede vi en grundig research, hvor vi kiggede efter svinefarme i området, og vi vil nødig have mere lugt, siger hun.

Vivi Madsen er overbevist om, at svinefarmen vil betyde, at huset taber i værdi.

De fynske ejendomsmægleres formand, Lars Dreyer, vil ikke sætte tal på, men siger:

- Når vi er på landet for at vise huse frem, er noget af det første, folk spørger om, hvor nærmeste svinefarm ligger.

Vivi Madsen er dog langt fra ene om at protestere. En gruppe naboer i området lige øst for den planlagte svinefarm har længe strittet voldsomt imod og den kamp fortsætter.

Forbereder en klage

- Der er masser af steder med den her slags problemer, og nogle steder lykkes det at stoppe projekterne, siger Ditlev Schaeffer fra nabogruppen, der vil have en ekspert til at gennemgå kommunens tilladelse og siden sende en klage til Miljøklagenævnet.

Dermed kan sagen fortsætte i månedsvis.

Landsbyboere til kamp mod svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce