Landbruget: Vissengrøn vækstplan


Landbruget: Vissengrøn vækstplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landbruget modtager regeringens Grøn Vækst-plan meget køligt. Planen savner fokus på fødevareindustrien og vil eksportere danske arbejdspladser.

Landbruget frygter, at regeringens målsætning om en grøn vækstplan ender med at blive en vissengrøn plan, der flytter flere arbejdspladser til udlandet.

Præsident for Landbrugsraadet Peter Gæmelke kritiserer skarpt forslagene om en generel kvælstofregulering og pesticidafgifter.

- Det er meget langt fra de mere effektive og målrettede virkemidler i det oplæg til Ægte Grøn Vækst, som Dansk Landbrug, Landbrugsraadet og Danish Meat Association lancerede i marts, siger Peter Gæmelke.

- Jeg er dybt skuffet over, at regeringen bevidst nedtoner de målrettede tiltag, selv om mange eksperter peger på, at det er måden at få mest miljø for pengene på, og dermed sikre både miljøet og landbruget, siger præsidenten.

- Forslaget har slet ikke fokus på fødevareindustriens omkostninger. Vores stærke markedsposition er under pres, som følge af stigende omkostninger. Effekten forværres af krisen, der betyder en meget svær økonomisk situation for erhvervet. Desværre er det ikke mindst politisk bestemte omkostninger, der tyngder erhvervet - blandt andet udgifter til spildevand, veterinære forhold og energi. Disse problemer afhjælpes ikke med regeringens plan, siger Peter Gæmelke.

Han mener, at det eneste, man opnår ved denne øvelse er, at stadig mere af fødevareproduktionen flytter andre steder hen, hvor produktionen foregår med helt andre og dårligere produktionsmetoder.

-Det er sørgeligt. Ikke kun fordi, det vil koste danske arbejdspladser, men også fordi fødevareproduktionen i Danmark er blandt verdens førende. Vi risikerer kort sagt, at miljø, klima og dyrevelfærd bliver taberne, siger Peter Gæmelke.

Landbruget: Vissengrøn vækstplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce