Formand for den fynske landbo-forening ærgrer sig over udskiftning

Det er ikke just jubel, at den nyudnævnte miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen bliver mødt med af formanden for de fynske landmænd i landboforeningen Centrovice, Niels Rasmussen.

- Han er for mig et ubeskrevet blad og har et stort arbejde foran sig for at nå på det fagligt høje niveau, som den tidligere minister havde, siger Niels Rasmussen.

Han fremhæver den tidligere minister Eva Kjer Hansen for at lade praktisk viden styre landbrugspolitikken og ikke embedsmænd og forskere.

- Hun formåede at kortslutte det system, der har været præget af, at embedsværket og forskerne har defineret vilkårene for erhvervet. Deres spillerum har været stort, fordi landbrugsministeriet har været præget af at være et svingdørsministerium, hvor ministre i snit kun har haft posten i et halvt til et helt år, siger han.

- Du efterlyser praktisk viden. Men det bringer den nye minister vel med sig som bondesøn?

- Det tæller da noget og har måske spillet ind i udnævnelsen, siger den fynske landboformand Niels Rasmussen.

Politiske kommentatorer har også peget på, at statsministeren kunne have en interesse i at få Esben Lunde Larsen væk fra uddannelses- og forskningsministeriet, hvor han er belastet af beskyldninger om plagiat i sin ph.d.-afhandling.

- Jeg vælger at tro på, at det ikke er derfor, at vi har fået ham som minister, siger Niels Rasmussen.

Brug for kapital

Han mener, at den nye minister som noget af det første bliver nødt til at hjælpe de mange gældsplagede landmænd.

- Hvis der ikke skaffes likviditet til landbruget, vil en stor del af produktionen stoppe, forudser han.

  • Bakkær_Birgit_(2015)_002

    Af:

    Politisk journalist samfundsredaktionen. Udover politik allround har jeg særligt fokus på de fynske kommuner, trafikpolitik og kirkeforhold og har stået bag kampagner som "Fyn under forvandling", "Velfærd-hvad vil du ofre?", den fynske kirkegang, demokratikampagnen "Fyn for folket", "Ved vejkanten" og kampagne om broafgiften på Storebælt. Baggrund: Jeg har været lokalredaktør på Fyns Amts Avis i Ringe, siden lokalredaktør Midtfyns-redaktionen Fyens Stiftstidende og siden 2010 samfundsredaktionen Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
12
Lilleholt i samråd: Rød blok fortsætter kamp om landbrugspakke

Lilleholt i samråd: Rød blok fortsætter kamp om landbrugspakke

19
Belastet minister: Esben Lunde takker for Lars Løkkes tillid

Belastet minister: Esben Lunde takker for Lars Løkkes tillid

2
Naturfredere: Kan kun blive bedre

Naturfredere: Kan kun blive bedre