Læserne: Hold sparekniven fra børn og ældre

Her mener fyens.dk's læsere, at man skal sætte sparekniven
Foto: skærmdump

Læserne: Hold sparekniven fra børn og ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis det står til Fyens.dk's læsere, skal sparekniven især ramme kultur, sport og foreninger samt nybyggerier. Børn og ældre er fredet.

Selv hvis man tager forbehold for en vis fejl-margin i en net-afstemning, er stemningen blandt Fyens.dk's læsere ikke til at tage fejl af: "Hold jer fra børn og ældre. Ram kulturen."

Næsten en ud af tre læsere, der deltog i Fyens.dk's afstemning, mener, at der primært skal spares på nybyggerier i kommunerne.

Desværre vil det formentlig ikke give den helt store ændring i kommunekassen, mener lektor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, Niels-Henrik Topp.

- Jeg er ikke engang sikker på, om kommunerne overhovedet må stoppe nybyggerier, for de har mange gange fået penge af staten til det. De kan være bundet af aftaler om at bygge skoler og plejehjem, som de ikke kan løbe fra. Det kan kommunerne selv svare på, siger han og fortsætter:

- En anden ting er, at der måske slet ikke er nogen stor økonomisk gevinst for kommunen i at stoppe nybyggerier. Hvis staten for eksempel har betalt 90 procent af et nybyggeri, så kan kommunen jo ikke spare ret meget ved at droppe projektet, selvom den får lov, siger Niels-Henrik Topp.

Find en anden løsning end børn og ældre

23 procent af Fyens.dk's læsere mente i afstemningen, at det var kultur, sport og foreninger, der må stå for skud.

Blot tre procent ønsker at spare på ældreplejen. Det samme gælder for børnepasnings-området.

To procent  af læserne ser gerne, at kommunerne forsømmer vejene, og finder lidt penge på den konto, mens to procent svarer, at de ikke ved, hvor deres kommune først og fremmest bør hente penge.

Hele 29 procent mener, at regeringen bør finde en anden løsning, end at sende besparelser for fire milliarder over i kommunerne.
Fakta
Har du forslag til, hvordan kommunerne skal spare? Eller hvad de ellers skal gøre for at finde fire milliarder. Så send en mail til webred@fyens.dk

Læserne: Hold sparekniven fra børn og ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce