Læsere: Vi har brug for flere flygtninge-hjælpere

På Kami Ståls fabrik i Faaborg arbejder Erik Jensen (forrest) og Eric Sørensen frivilligt for flygtningene.
Foto: Tim K. Jensen

Læsere: Vi har brug for flere flygtninge-hjælpere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Fyens Stiftstidende og på Fyens.dk kunne man søndag læse, at Fyn er ved at svømme over af frivillige flygtninge-hjælpere. Det er dog ikke helt rigtigt, mener flere læsere. Faktisk mangler de flere steder frivillige.

"Assens kommune fortæller, at man i Aarup har flere frivillige end flygtninge."

Sådan stod der søndag i Fyens Stiftstidende og på Fyens.dk. Og det blev læser Birgit Kaltoft Hansen fra Aarup lidt ked af at læse. Birgit er frivillig og lokalleder i Aarup i Assens Integrationsteam, og ifølge hende er der ikke flere frivillige end flygtninge.

- Lige nu har vi en (frivillig, red.) i overskud, fortæller hun.

- Men senest 1. oktober kommer der en ny familie, og måske kommer der også en før det. Og så mangler vi faktisk frivillige.

Aktiv frivillig

I Faaborg er man heller ikke helt enig i, at "frivillige strømmer til". Lars Helmark er frivillig ved asylcenteret Center Faaborg, og han fortæller, at man skal sondre mellem at være aktiv frivillig og sige, at man gerne vil.

- Man er ikke frivillig, førend man har registreret sig og er blevet tjekket af politiet, for som alt andet arbejde, der har med børn at gøre, skal der laves en børneattest, fortæller Lars Helmark.

Og af registrerede frivillige på asylcenteret i Faaborg er der på nuværende tidspunkt altså ikke 60, som avisen og Fyens.dk skrev søndag, og asylcenteret kan sagtens bruge flere registrerede og aktive frivillige, som kommer ned i centeret og hjælper til:

- Det, som asylansøgerne har brug for, er imødekommenhed, et smil, en snak og lidt forståelse. De vil skide på, at der bliver doneret en gammel kaffemaskine, siger Lars Helmark, som er træt af, at der i teorien er mange hundreder, der bakker op, men i praksis kun ganske få:

- Det, jeg kæmper for, er at få folk herned, så de kan blive blive registrerede og yde en indsats, siger han.

Hjælp til selvhjælp

Både Birgit Kaltoft Hansen og Lars Helmark fortæller, at det, der er brug for, er hjælp til det helt jordnære. Det kan for eksempel være at lære flygtningene, hvordan man ringer til lægen, børnene har muligvis brug for lektiehjælp eller de kan have brug for nogen til at læse deres breve fra det offentlige.

- Det er hjælp til selvhjælp. Vi skal vise dem, hvordan vi gør ting, om det så er at køre cykel i den rigtige side af vejen, siger Lars Helmark.

Vil du gerne være frivillig i Aarup, kan du kontakte Assens Integrationsteam her, og bor du i Faaborg og gerne vil registreres, kan du kontakte asylcenteret Center Faaborg her.

Bor du i en by eller kommune, hvor der mangler frivillige, vil vi meget gerne høre fra dig på mitfyn@fynskemedier.dk.

Læsere: Vi har brug for flere flygtninge-hjælpere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce