Læs Henrik Sass Larsen-sagen dag for dag


Læs Henrik Sass Larsen-sagen dag for dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan har forløbet været i Henrik Sass Larsen-sagen:

* 29. september 2011 - Henrik Sass Larsen (S) oplyser, at han ikke bliver minister i den nye regering, da Politiets Efterretningstjeneste (PET) har rejst tvivl om hans sikkerhedsgodkendelse.

Årsagen er angiveligt, at han sammen med vennen og partifællen Tommy Kamp tilfældigt har mødt rockeren Torben Ohlsen Jensen - bedre kendt som Suzuki-Torben - på en café i Køge i maj.

Sagen forbliver uoplyst, da både Henrik Sass Larsen og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) forklarer, at de har tavshedspligt.

* 4. oktober. Henrik Sass Larsen fortæller offentligt, at venskabet med Tommy Kamp er slut. Tommy Kamp bliver udlagt som den egentlige årsag til Sass Larsens problemer.

* 6. oktober. Henrik Sass Larsen bliver forbigået ved uddelingen af ordførerskaber i den socialdemokratiske gruppe og må nøjes med posten som delegationsleder for Europarådet.

* 27. oktober. Rockeren Suzuki-Torben fortæller, at kontakten med Henrik Sass Larsen ikke var et tilfældigt møde. Han var blevet bedt om at yde beskyttelse af Tommy Kamp og Henrik Sass Larsen.

* 28. oktober. Henrik Sass Larsen fortæller om indholdet i en sms-korrespondance med Suzuki-Torben. Han siger samtidig, at han nu har lagt alt frem.

* 29. oktober. Flere medier kan dagen efter dokumentere sms'er sendt mellem Sass Larsen og Suzuki-Torben.

* 30. oktober. Henrik Sass Larsen siger, at der kan vise sig flere underlige sms'er sendt mellem ham selv og Suzuki-Torben, men som han har glemt.

* 5. november. Henrik Sass Larsen melder fra til sit partis årlige kongres, der foregår i Aarhus. Han oplyser til Ekstra Bladet, at afbuddet skyldes, at han er styrtet på sin cykel i Køge.

* 10. november. Ifølge TV2 har PET har overvåget og aflyttet Sass Larsen i to måneder frem til juli 2011 for at kortlægge hans kontakt til rockermiljøet. Sass Larsen siger, at han er rystet.

* 11. november. PET afviser i en udtalelse til Ritzau, at der har fundet en overvågning sted.

* 11. november. TV2 trækker historien om PET's overvågning af Sass Larsen tilbage. Nyhedschef Michael Dyrby siger, at stationen ikke har mulighed for at bevise, at PET ikke taler sandt.

* 8. maj 2012. Ifølge TV2 Nyhederne gør Henrik Sass Larsen comeback og bliver udnævnt til gruppeformand på partiets hovedbestyrelsesmøde den 9. maj.

Læs Henrik Sass Larsen-sagen dag for dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce