Lærere og pædagoger: Børn skal ikke politianmeldes

Arkivfoto.
Foto: Michael Bager

Lærere og pædagoger: Børn skal ikke politianmeldes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er helt uacceptabelt, at voldsramte pædagoger skal politianmelde børn for at opnå erstatning. Det mener lærernes og pædagogernes fagforeninger, der kræver reglerne ændret.

Hvis et barn skader en lærer eller pædagog, skal vedkommende politianmelde barnet for at kunne få erstatning.

Det er dybt skadeligt for det tillidsforhold, der skal være mellem de voksne og børnene, lyder det fra BUPL, Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen, der kræver reglerne lavet om.

- Reglerne betyder, at hvis et barn slår eller på anden måde skader en pædagog, bliver den voksne nødt til at politianmelde det inden for 72 timer for at få erstatning. Det bør ikke være sådan. Vi har et tillidsforhold, som vi arbejder med, og så nytter det ikke noget, at vi med den ene hånd beder dem have tillid til os og med den anden hånd politianmelder dem, siger BUPL-formand Elisa Bergmann.

Næstformand Dorte Lange fra Danmarks Lærerforening er enig.

- Det er helt uholdbart, at lærere skal sætte relationen til elev og forældre på spil for at kunne få erstatning, siger hun i en skriftlig kommentar.

Udmeldingen kommer efter, at Erstatningsnævnet tilbage i 2014 skærpede reglerne på området, så der nu kun undtagelsesvis gives dispensation til omsorgspersoner fra at politianmelde børn.

Tidligere brugte nævnet dokumentation fra arbejdsskadesagen samt udtalelser den tilskadekomne lærer eller pædagog og dennes kolleger for at vurdere, om der var tale om en straffelovsovertrædelse.

Foreningerne - der støttes af forældreforeningen Skole og Forældre og hovedorganisationen FTF - opfordrer Folketingets partier til at genoverveje praksissen, så reglerne på området kan blive ændret og børnene undgår at blive politianmeldt og afhørt.

- Der er ingen gode grunde til, at børn behøver at blive trukket igennem forhør i de her sager, så lad os genindføre fornuften, siger BUPL-formand Elisa Bergmann.

Lærere og pædagoger: Børn skal ikke politianmeldes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce