Landets rådhuse kan se frem til at modtage affald fra lockoutede lærere.

Torsdag tager de lockoutede lærere andre midler end fakler og fællessang i brug, når de læsser affald af på landets rådhuse.

Aktionen er landsdækkende, men er iværksat af lærere fra Midtsjællands Efterskole, der har fået skolelærere i blandt andet Faaborg-Midtfyn Kommune til at gribe kosten torsdag.

- Vi går sammen til landets lokale rådhuse, som har længe åbent torsdag eftermiddag, for at aflevere skraldet med en opfordring til de lokale politikere om at lægge pres på forhandlerne, skriver skolelærer Anders Lindrup Madsen, der er med til at koordinere lærerenes skraldekampagne i Faaborg, Horne, Broby og Brobyværk.

Ifølge Fyns Politi ligner det en overtrædelse af ordensbekendtgørelserne. Men politiet vil ikke blande sig i en faglig debat, oplyser Fyns Politi.

Og ifølge Anders Lindrup Madsen bliver det da heller ikke nødvendigt for politiet at rykke ud.

- Affaldet bliver afleveret symbolsk. Og vi tager det med os igen og kører det på genbrugsstationen. Vi er jo ikke nogle svin, siger Anders Lindrup Madsen.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
4
Løbende lærer: Ikke den samme gnist

Løbende lærer: Ikke den samme gnist

2
Børns Vilkår: Lockout er som skilsmisse

Børns Vilkår: Lockout er som skilsmisse

Lockout: Langeland har sparet 2.040.000 kr.