Lærer: Vi kan kaste med papirkugler - arbejdsgiverne har atombomber

Elisabet Esmann var inden sin pension lærer her på Vissenbjerg Skole. Med lovindgrebet fra 2013 skal lærerne nu løbe meget hurtigere, end man skulle, da hun selv var lærer, kritiserer Elisabet Esmann.

Lærer: Vi kan kaste med papirkugler - arbejdsgiverne har atombomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ønsker egentlig bare bedre arbejdsforhold - men når man som lærere og andre offentlige ansatte er oppe mod staten og kommunerne, så er kampen tabt på forhånd. - Det her system er så skævt, at vi ikke kan bruge det til noget, siger tidligere lærer.

Elisabet Esmann er tidligere lærer på Vissenbjerg Skole, og hun er harm.

Efter lærerne denne uge varslede strejker, fordi krav om arbejdsforhold ikke var blevet mødt, svarede Kommunernes Landsforening onsdag igen med et varsel af lockout fra 10. april. Det vil betyde, at indtil lærerne måtte indvillige i arbejdsgivernes krav, så vil de ikke få løn. Situationen er et deja-vu af den store lærerlockout i 2013, mener Elisabet Esmann. Og kampen er præcis så ulige som sidst.

- Den her konflikt er så skæv, når arbejdsgiversiden sidst (ved lærerlockouten i 2013, red.) kunne spare 71 millioner kroner om dagen på at lockoute lærerne og afskære dem løn. De offentligt ansatte sidder med papirkugler, mens arbejdsgiversiden har atombomber, siger Elisabet Esmann.

Dyne af overgreb

Efter 20 år på Vissenbjerg Skole er hun nu pensioneret, men Elisabet Esmann følger brændende med i sit fag.

Hun frygter, at konflikten ender, præcis som den gjorde for fem år siden. Efter 25 dages lockout af utilfredse lærere greb regeringen ind og slog fast: Nye kritiserede arbejdsvilkår skulle følges.

- Lærerne og lærerfaget lider så meget skade. Den dyne af overgreb, man følte i 2013, den bliver kun tungere med den her konflikt. For det er ikke sjovt, når man skal rende stærkt ude på skolerne. Og det skal man for øjeblikket, hvor man har mange flere timer, end man havde i min gode tid, siger hun.

Som forhandlingssystemet er skruet sammen, er der ikke meget håb i horisonten for bedre arbejdsforhold:

- Det her system er så skævt, at vi ikke kan bruge det til noget. Derfor taber vi en konflikt hver gang, siger hun.

Lærer: Vi kan kaste med papirkugler - arbejdsgiverne har atombomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce