Lær dansk og få 15.000 kroner


Lær dansk og få 15.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre vil give indvandrerkvinder 15.000 kroner for at bestå et kursus i dansk og demokrati. Forslaget har politisk medvind, men ekspert tvivler på effekten.

Venstre vil give indvandrerkvinder 15.000 kroner som bonus for at lære dansk og demokrati. Det skriver Jyllands-Posten.

Pengene skal falde, hvis kvinderne tilmelder sig og består et undervisningsforløb i dansk, demokrati og familie- og uddannelsesvejledning.

- Vi blander os ikke i familiernes valg, men vi giver et tilbud, som både kvinderne og deres mænd kan forstå. En del af kvinderne ønsker at blive en del af det danske samfund, men de bliver holdt uden for af deres mænd med en form for social kontrol, siger integrationsordfører Karsten Lauritzen (V).

Forslaget skal få i omegnen af 10.000 kvinder, der i dag lever uden den store kontakt til det danske samfund, ud af hjemmet og ud på arbejdsmarkedet. Og pengene øremærkes indvandrerkvinder, som ikke får offentlige ydelser, og som typisk er forsørget af deres mænd.

Både De Konservative, Dansk Folkeparti, De Radikale og Socialdemokraterne ser positivt på forslaget.

- Det er helt fint med en bonus. For hvis der er noget, der har været kritisabelt ved denne regering, er det, at man ikke har gjort noget aktivt for at få disse kvinder ud på arbejdsmarkedet, siger integrationsordfører Henrik Dam Kristensen (S).

Seniorforsker Kræn Blume Jensen fra kommunernes forskningsinstitution AKF, Anvendt Kommunal Forskning, tvivler dog på effekten.

- Jeg er ikke sikker på, at en bonus er vejen frem. Den vil måske kunne påvirke nogle, men jeg er ikke sikker på, at den vil rykke ved den store masse, siger han til avisen.

Lær dansk og få 15.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce