Lær at gøre en forskel på årets Fynske Folkemøde

Anne Fiber er pendlertalsmand for Østfyns Pendlerklub og administrator på en facebookgruppe for de østfynske pendlere. På Det Fynske Folkemøde vil hun give gode råd til andre fynboer om, hvordan man sørger for en god stemning på de sociale medier. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Lær at gøre en forskel på årets Fynske Folkemøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Demokratiets Værksted" er overskriften på ni nye workshops til Det Fynske Folkemøde, der finder sted lørdag den 2. september. Her skal fynske ildsjæle lære fra sig og inspirere andre til at være aktive i deres lokalsamfund.

I år bliver Det Fynske Folkemøde endnu mere folkeligt, når fynske ildsjæle og foreninger fra hele øen indtager mediehuset på banegårdspladsen i Odense. De skal holde ni workshops, hvor de vil dele ud af deres erfaringer med, hvordan de gennem forskellige projekter, foreninger, arrangementer og sociale medier hele tiden arbejder på at gøre netop deres lokalområde til et bedre sted at leve.

For Anne Fiber danner Facebook rammen for et af de lokale fællesskaber. Hun er pendlertalsmand for Østfyns Pendlerklub og administrerer til dagligt en facebookgruppe af samme navn, hvor næsten 900 østfynske pendlere er medlemmer. Til sin workshop vil hun ud fra egne erfaringer fortælle om, hvordan man holder snor i en gruppe på de sociale medier, hvor hun særligt vil fokusere på, hvad man skal gøre for at skabe god stemning i gruppen.

- Jeg vil vise helt konkrete eksempler på, hvad der er en god dialog, og hvad det vil sige at lukke nogen ind i en gruppe. Og så har jeg gjort mig nogle overvejelser om, hvor meget tid man skal bruge, og hvad kan skal tænke inden og gøre undervejs, når man styrer en gruppe, siger Anne Fiber.

Jeg kan se, hvor positv indflydelse lokalrådet har haft i vores område. I det samfund, der bliver skabt, tror jeg, at fællesskaber på tværs af samfundslag og aldersgrupper er utroligt vigtige
Jens Qvist Jordhøj, formand for Hasmark Egense Lokalråd
De ni workshops
Sådan starter du en foreningMød Café Fabers på 1. sal klokken 10.20-11.05.

 

Sådan styrer du et community på sociale medier

Mød Anne Fiber på 2. sal klokken 10.30-11.15.

 

Sådan får du penge fra fonde og puljer

Mød Jørgen Brink på 3. sal klokken 10.45-11.30.

 

Sådan får du politikerne i tale

Mød Trine Bramsen og Brian Skov Nielsen på 1. sal klokken 12.00-12.45.

 

Sådan styrker du udviklingen i din by

Mød Ørbæk Borgerforening på 2. sal klokken 12.00-12.45.

 

Sådan arrangerer du et borgermøde

Mød Skallebølle Beboerforening på 3. sal klokken 12.-12.45.

 

Sådan starter du et lokalråd

Mød Jens Qvist Jordhøj på 1. sal klokken 12.55-13.40.

 

Sådan fanger du mediernes opmærksomhed

Mød Kasper Riggelsen og Sofie Dambæk Rasmussen på 2. sal klokken 12.55-13.40.

 

Sådan engagerer du folk i din sag

Mød Kjeld Hansen på 3. sal klokken 12.55-13.40.

Lokale succeshistorier

Også uddeling af Bland Dig Prisen, debatter, forfatterbesøg, interviews og politiske analyser bliver i år en del af programmet til Det Fynske Folkemøde, hvor de nye workshops bliver det helt nye islæt, der i endnu højere skal grad at sætte fokus på det, der kan være med til at skabe det gode liv på Fyn.

Et lokalråd er et effektivt middel til netop det, for gennem det kan man skabe resultater, mener Jens Qvist Jordhøj, der siden 2014 har været formand for Hasmark Egense Lokalråd. Til sin workshop vil han dele ud af sine erfaringer med, hvordan man som lokalråd kommer godt fra start.

- Det lokalråd, jeg er formand i, er startet for relativ nylig. Jeg har ting frisk i erindring, og som jeg ser det, gælder det om at få nogle succeshistorier frem fra starten. Det handler blandt andet om at skabe en god kontakt til pressen, og om de første projekter. Hvis de første to projekter falder til jorden, så er det op ad bakke, siger Jens Qvist Jordhøj.

I den tid, Hasmark Egense Lokalråd har eksisteret, har det blandt andet opnået en forbedret trafiksikkerhed og ydet økonomisk støtte til fællesspisning, og det får

- Jeg kan se, hvor positv indflydelse lokalrådet har haft i vores område. I det samfund, der bliver skabt, tror jeg, at fællesskaber på tværs af samfundslag og aldersgrupper er utroligt vigtige, siger Jens Qvist Jordhøj.

Forsmag på gode råd

På Det Fynske Folkemøde er der gode råd at hente til de ni workshops, og hvis Christian Alexandersen, der er formand for Ørbæk Borgerforening, på forhånd skal give et godt råd, er det at

- Hvis man skal have lokalbefolkningen med, skal man huske at tage ejerskab. Når folk først tager ejerskab i det, er man også en del af det. Man skal huske, at der er mange måder at deltage på, og derfor skal man heller ikke fra starten dømme nogen ude, fordi de ikke har tid til at deltage så aktivt, men de er et aktiv i og med, at de er med til at give input, siger han.

Lær at gøre en forskel på årets Fynske Folkemøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce