Længstsiddende skatteminister takker af


Længstsiddende skatteminister takker af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bifald til Kristian Jensen fra medarbejderne i Skatteministeriet i afskedens stund. Han skal være gruppeformand. Det er en forfremmelse, siger han.

Det var vemod at spore hos flere medarbejdere i Skatteministeriet, da de tirsdag tog afsked med Kristian Jensen som minister. Han har været skatteminister i 5,5 år og er dermed den skatteminister i danmarkshistorien, der har siddet længst.

Det satte ministeriets departementschef Peter Loft ord på:

- Du har sat dig virkelig markante spor med skattereform, med sammenlægningen af Told og Skat og de kommunale skatteforvaltninger. Du har ændret selskabsskatten, pensionsbeskatningen og bilbeskatningen. Du har specifik viden og indsigt på dit område, du har et enormt politisk mod, og vi kommer virkelig til at savne dig. Det er oprigtig ment, sagde Peter Loft til sin afgående politiske chef.

Det var da også en tydelig bevæget Kristian Jensen, der tog afsked med sin arbejdsplads og bad sin efterfølger Troels Lund Poulsen (V) om at passe godt på ministeriets "dygtige medarbejdere, som er vant til at arbejde meget".

- Det har været et privilegium at være i spidsen for jer. Det har jeg været stolt af at opleve. Jeg har haft fem fantastiske år, men også fem travle år, sagde en berørt Kristian Jensen og fik et bragende bifald af medarbejderne, der fyldte Skatteministeriets kantine.

Kristian Jensen - der er Venstres næstformand - fik dog ifølge Ritzaus oplysninger først at vide mandag, at der ikke var plads til ham i Lars Løkke Rasmussens nye regering, og at han skulle forlade regeringen for at blive gruppeformand for Venstres Folketingsgruppe.

Kristian Jensen vil ikke forholde sig til oplysningerne, men udlægger den nye tjans som gruppeformand som et fremskridt.

- Jeg skal sidde foran i bussen på førersædet. Der skal idéudvikling til, der skal sættes en ny dagsorden, så vi kan vinde næste valg, siger Kristian Jensen, der på sin nye post får mere tid til at drage ud i landet og tale politik.

Længstsiddende skatteminister takker af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce