Lækage bliver nedprioriteret af politiet


Lækage bliver nedprioriteret af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Københavns Politi har kun sat begrænsede ressourcer af til at efterforske lækagesagen om jægerkorpsets indsættelse i Irak. Politikilde kalder sagen en farce.

Nok har lækagesagen om jægerkorpsets indsættelse i Irak i 2007 været genstand for massiv dækning i danske medier, men det får ikke Københavns Politi til at rutte med efterforskerne i opklaringsarbejdet - tværtimod.

Ifølge dagbladet Information går forlyderne på, at Københavns Politi kun har sat én mand af til at finde frem til, hvem der lækkede fortrolige oplysninger om danske jægersoldaters mission i Irak i 2007. En oplysning, som politiet dog ikke ønsker at bekræfte.

Forsvarsminister Søren Gade (V) har tidligere sagt, at sagen omfatter "hundredvis" af mistænkte, men det får ikke Københavns Politi til at opprioritere efterforskningen.

- Hele den sag er jo en farce, og helt ærligt - vi har mere alvorlige sager at tage os af. Der er både sager om mord og seksuelt misbrug af børn, som vi betragter som mere alvorlige, siger en højtstående kilde hos Københavns Politi til Information.

Politiets efterforskning er den eneste undersøgelse af, hvem der lækkede oplysningerne, som ifølge daværende forsvarschef, Jesper Helsø, kunne bringe de danske jægersoldaters liv i fare. Søren Gade har således afvist at tage initiativ til en anden kulegravning af sagen.

SF-politikeren Jonas Dahl (SF), der står bag politianmeldelsen, er rystet over både politi og forsvarsminister:

- Det er utroligt, at hverken politiet eller forsvarsminister Søren Gade tager denne sag mere alvorligt. Lækage af fortrolige oplysninger indebærer en straframme på op til 12 års fængsel, så jeg synes jo nok, der er tale om en sag, der bør behandles med en vis alvor, siger Jonas Dahl til Information.

Sideløbende med den sag skal politiet forholde sig til en injuriesag, efter at journalist og filminstruktør Christoffer Guldbrandsen har påstået, at Søren Gade pressechef, Jacob Winther, står bag lækagen. Det har fået Winther til at melde Guldbrandsen til politiet.

Lækage bliver nedprioriteret af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce