Læger reddede sygeplejerskes påståede offer ved tilfælde


Læger reddede sygeplejerskes påståede offer ved tilfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedspersonale opgav at redde ældre patient, som sygeplejerske anklages for at have forsøgt at slå ihjel.

Tiltalen mod en 31-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster lyder på tre drab og et drabsforsøg. Men tilsyneladende kunne der lige så vel have været tale om fire drab.

I et retsmøde i Nykøbing Falster fortalte en yngre læge tirsdag, at man egentlig havde opgivet at redde den 73-årige patient Maggi Rasmussen, men at en sygeplejerskes forslag om at give modgift mod Stesolid havde vakt patienten til live på et enkelt minut.

- Jeg er utrolig chokeret og meget ked af, at vi har været ved at afslutte en patient, hvor man egentlig har truffet den forkerte beslutning, sagde den kvindelige læge.

Imidlertid var det slet ikke meningen, at Maggi Rasmussen skulle have haft Stesolid. I første omgang faldt det derfor heller ikke nogen ind, at det var forklaringen, da patienten tidligt om morgenen 1. marts 2015 pludselig holdt op med at trække vejret.

Derimod besluttede man at skanne hendes hjerne, som viste en stor blodprop.

- Vi ophører behandlingen. Det bliver vurderet, at patienten er i sådan en kritisk tilstand, at det ikke kan vendes. Derfor kører vi patienten tilbage til akutafdelingen til kærlig pleje, forklarede lægen.

Her mødte hun to sygeplejersker, der havde været involveret i plejen af Maggi Rasmussen. Den ene er den i dag drabstiltalte sygeplejerske, C, mens den anden, PL, allerede dengang mistænkte kollegaen for at have forgiftet Maggi Rasmussen.

- Da vi står der, spørger PL, om det kunne se sådan ud, hvis patienten havde fået for meget Stesolid. Jeg har lige fået at vide, at patienten har fået en stor blodprop, så jeg siger, at umiddelbart må det være udløst af det, som vi ved fra den skanning, sagde lægen.

Nogle minutter senere blev hun opmærksom på, at hjerneblødningen på den nyeste skanning ikke adskilte sig fra en tidligere. Derfor genoptog man livredningen.

- Det ligger i baghovedet på mig, hvad PL sagde om Stesolid. Jeg spørger bagvagten, om det kan være Stesolid. Vi giver antidot (modgift, red.), og i løbet af et minut vågner patienten, husker den unge læge.

Tidligere under retssagen har PL fortalt, at hun mener at have overrasket den tiltalte stående ved Maggi Rasmussens seng og fumle med to store sprøjter. Et par minutter senere holdt patienten op med at trække vejret.

Senere viste en retskemisk undersøgelse, at Maggi Rasmussen havde en dødelig koncentration af morfin, Stesolid og hjertemedicin i blodet.

Læger reddede sygeplejerskes påståede offer ved tilfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce