Læger lader afghanere dø


Læger lader afghanere dø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske og udenlandske læger udsendt i Afghanistan, lader sårede afghanske mænd dø, selvom de er i den samme tilstand, hvor lægerne normalt redder egne soldater.

Læger siger normalt, at de aldrig gør forskel på patienter. Men i krigen i Afghanistan har danske og udenlandske læger besluttet at lade sårede afghanske mænd dø i en tilstand, hvor de redder internationale soldater, skriver Jyllands-Posten.

Når en afghaner er blevet så hårdt såret, at det vil få store konsekvenser for afghanerens videre liv, giver lægerne smertestillende medicin og lader patienten dø. Det gælder både civile afghanere og afghanske soldater, som kæmper på samme side som Nato-soldaterne.

- Hvis afghaneren f.eks. har svære indre blødninger eller et brud på ryggen, så han fremover vil være lam fra halsen og ned, indstiller vi behandlingen, oplyser forsvarets leder for de danske læger og sygeplejersker på felthospitalet på Kandahar Airfield, Christian Tollund, som til dagligt er overlæge på Bispebjerg Hospital.

- Er det en dansk eller international soldat, vil vi i stedet fortsætte behandlingen og sende ham til sit hjemland. I Danmark har man jo helt andre muligheder, hvis man er bundet til en kørestol. I Afghanistan er der ikke noget socialt system og i mange tilfælde ingen til at hjælpe den sårede, og så træffer vi beslutningen, siger han og understreger, at beslutningen er truffet i konsensus mellem de 70 internationale læger og sygeplejersker, der er udsendt.

Christian Tollund afviser, at de bryder deres lægeløfte:

- Der står ikke, at vi er pligtige til at holde folk i live i årevis. Vi skal lindre, trøste og om muligt helbrede. Men vi helbreder for at give patienten et værdigt liv. Det kan vi ikke i Afghanistan. Kan det lade sig gøre, tager vi også familien med på råd, uddyber han.

Hospitalet har ikke tal på, hvor mange gange man har indstillet behandlingen.

Læger lader afghanere dø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce