Læger får råd fra medicinalindustrien


Læger får råd fra medicinalindustrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medicinalindustrien ejer en hjemmeside, hvor praktiserende læger søger information om bivirkninger.

Flere tilfælde af spædbørnsdød og fosterskader kunne muligvis være undgået, hvis hjemmesiden medicin.dk havde opdateret sin tekst om bivirkninger ved brugen af antidepressiv medicin til gravide.

Det er nemlig her, mange praktiserende læger søger om information om bivirkninger, inden de udskriver medicin til patienterne, skriver dagbladet Information.

Flere forskningsresultater i årene fra 2005 til 2010 viser, at der er en sammenhæng mellem brugen af antidepressiv medicin og fosterskader.

Alligevel valgte redaktionen bag medicin.dk helt frem til april 2011 at skrive "kan anvendes til gravide" i deres anbefalinger.

Medicin.dk er imidlertid ejet af Lægemiddelindustriforeningen, som er medicinproducenternes sammenslutning, og det sætter medicin.dk's anbefalinger om brug af antidepressiv medicin til gravide i et nyt lys, mener flere kritikere.

I alt kender man i Danmark til 51 indberetninger om alvorlige bivirkninger, herunder misdannelser, ufrivillige aborter og to tilfælde af dødsfald hos spædbørn.

Samtidigt har Lægemiddelstyrelsen flere gange i 2010 og 2011 advaret om faren for misdannelser, uden at medicin.dk har ændret i teksten.

Lederen af Institut for Rationel Farmakoterapi ved Lægemiddelsstyrelsen, Steffen Thirstrup, mener, at der er en potentiel interessekonflikt, når det er medicinproducenterne, der betaler for opdateringen om bivirkninger på egne produkter:

- Det er problematisk, at informationsudbyderen ene og alene er ejet af Lægemiddelindustriforeningen, siger han.

Læger får råd fra medicinalindustrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce