Læger: Tykke skal have hjælp


Læger: Tykke skal have hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedre folkesundhed kræver bedre mad, men folk har brug for hjælp, siger både læger og politikere.

Hvis vi skal have stoppet den eksplosive stigning i fedme og livsstilsproblemer, så skal sundhedsvæsenet blande sig langt mere i, hvad folk putter i munden.

Det mener Henrik Dibbern fra Nordfyn, som er næstformand for de praktiserende læger (PLO).

- Det er meget svært at få folk på en hensigtsmæssig kost og holde dem der trods alle fristelser. Der er ingen, der kan løse det alene, for overvægt er noget af det sværeste for patienten at ændre på - vi skal jo spise, siger han.

Henrik Dibbern så gerne, at lægerne fik mulighed for at henvise deres patienter til diætister.

- Det er sandsynligt, at nemmere adgang til diætister vil gavne patienter. Problemet med overvægt vokser kraftigt, så man kunne godt overveje at målrette pengene den vej, siger Henrik Dibbern.

Politisk opbakning

Ideen møder velvilje fra Christiansborg, blandt andet fra Socialdemokraterne, de konservative og Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt.

I Foreningen af Kliniske Diætister (FaKD) mener man, at det øgede fokus på sund livsstil hovedsageligt har været rettet mod motion, så her vækker tanken ikke overraskende glæde.

- Når det kommer til kosten, er der stadig den holdning, at det er "folks eget ansvar" og "hvor svært kan det være". Problemet er bare, at der er en manglende viden ude omkring, så vi eksempelvis møder børn, der spørger, hvad broccoli er, siger formand for kliniske diætister, Ginny Rhodes.

Læger: Tykke skal have hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce