Efter fem måneder skal Bios kunne overholde målene for responstider på ambulancer, mener lægeforeningsformand og akutlæge

- De har haft fem måneder til at komme i gang og skal på nuværende tidspunkt kunne overholde aftalerne. Længere er den ikke.

Sådan siger Joachim Hoffmann-Petersen, formand for Lægeforeningen i Region Syddanmark og anæstesilæge på OUH, om de stigende responstider i ambulancetjenesten Bios' tre delområder i regionen - herunder Fyn.

Siden september har responstiden på intet tidspunkt overholdt servicemålene, og i januar stiger den igen.

På sygehusenes akutmodtagelser giver det primært problemer, når der er for lange responstider på de mindre hastekrævende kørsler, fordi det gør det svært at udnytte ressourcerne rigtigt, forklarer lægeformanden.

- Men ingen tvivl om at responstiden har stor betydning for, hvordan patienter klarer sig ved akut kritisk sygdom, siger han.

Hans kolleger i lægeambulancerne har også mærket, at ambulancerne er blevet langsommere:

- Af og til har alarmcentralen måttet bruge lægebiler til at bringe responstiden ned ved at sende den ud til noget, der ret beset ikke krævede en læge. Det er selvfølgelig et problem, fordi lægebilen så er optaget, hvis der sker noget alvorligt et andet sted.

Formand for det præhospitale udvalg i regionen Thyge Nielsen (V) mener ikke, at de lange responstider har nogen betydning.

- Det er ikke i orden, men de er jo kun få sekunder eller et halvt minut fra, og det er altså ikke noget borgerne vil kunne mærke, siger han.

Trods flere henvendelser er Bios ikke vendt tilbage med en kommentar til respons-tiderne.

  • Af:

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
68
Bios-tillidsmand: - Vi bliver udspioneret

Bios-tillidsmand: - Vi bliver udspioneret

17
Bios-tillidsmand: - Det viser, at de sætter pris på vores arbejde

Bios-tillidsmand: - Det viser, at de sætter pris på vores arbejde

11
Regionsrådsmedlem: Overvej friske kræfter på direktørposten i Bios

Regionsrådsmedlem: Overvej friske kræfter på direktørposten i Bios