Lægefejl kan lukke akutsygehus


Lægefejl kan lukke akutsygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grove lægefejl på Sygehus Fyns fødeafdeling i Svendborg kan få politikerne til at tvivle på struktur

FYN: Sagen, hvor grove fejl på fødeafdelingen kostede en kun to dage gammel dreng livet, kan blive dyr for både Sygehus Fyn Svendborg og titusindvis af sydfynboer.

Fyns Amts Avis kunne i går af-sløre, at fejlbehandling af en kinesisk kvinde førte direkte til hendes nyfødte barns død. Patientforsikringen og Patientskadeankenævnet har nu tilkendt kvinden og hendes mand 1,7 millioner kroner i erstatning.

Politikerne i Region Syddanmark skal i løbet af de næste måneder tage stilling til, hvor der skal lukkes akutfunktioner - skadestuer - på sygehusene. Og Sygehus Fyn Svendborgs chefsygeplejerske, Judith Mølgaard, er sikker på, at politikerne påvirkes i deres stillingtagen, når de igen får oprullet grove lægefejl, som dem det kinesiske ægtepar blev udsat for.

Fyns Amts Avis kan dag fortælle, hvordan sygehuspersonalet, der var skyld i fejlbehandlingen af den kinesiske kvinde, har fået mindre "næser".

Tvivl om kompetence

Men konsekvenserne for Syge Fyn Svendborg og de borgere, som slås for at bevare deres akutsygehus, kan blive langt alvorligere.

- Det er en ulykkelig sag, som ikke må ske, og vi er alle meget ulykkelige over det skete. Vi har gjort alt muligt for at følge op på sagen, så det ikke sker igen. Men jeg kan desværre ikke afvise, at sagen kan så mistillid hos de politikere, der er i tvivl om, hvor de fremtidige akutfunktioner ved regionens sygehuse skal placeres, siger Judith Mølgaard.

I øjeblikket er den fremtidige sygehusstruktur i Region Syddanmark i høring, og for Sygehus Fyn Svendborg er akutfunktionen i spil.

Ingen grund til mistillid

- Vi kan godt køre en akutfunktion uden fødsler, men vi kan ikke drive en fødeafdeling uden akutfunk- tion, fastslår Judith Mølgaard.

Hun understreger, at der trods de ulykkelige sager, efter hendes opfattelse ikke er grund til at have mistillid til den faglige ekspertise på fødeafdelingen på Sygehus Fyn i Svendborg.

- Vi har heldigvis mange positive sager, og netop på fødeafdelingen har man været i front med at have speciallæger i forvagt. Og de er meget dygtige, forsikrer Judith Mølgaard.

Det sygehuspersonale, som var involveret i fejlbehandlingen af den kinesiske kvinde, er ikke længere ansat i Sygehus Fyn.

FYN & ØER

1 SEKTION - SIDE 2

Lægefejl kan lukke akutsygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce