Læge og politiker i Region Syddanmark råber vagt i gevær: Alt for mange patienter kræver lægeerklæring uden at være syge, mener hun.

Det sker flere gange om ugen, at praktiserende læge Marianne Mørk Mathiesen må sige sine patienter imod, når de kommer med ønsket om en lægeerklæring på, at de er syge.

For det er ikke altid, læge og medlem af regionsrådet i Region Syddanmark for Liberal Alliance Marianne Mørk Mathiesen er enig i den diagnose.

Hun nævner en række eksempler i et debatindlæg på det politiske onlinemedie Altinget.dk.

"En ung kvinde følte sig stresset, da hun efter arbejde ofte var så træt, at hun ikke orkede at passe sin hest. At sælge hesten var en uacceptabel løsning," skriver hun.

"En mand i aktivering var pålagt arkivarbejde, han følte arbejdet var så kedeligt, at det gjorde ham deprimeret. Han mente sig ikke egnet til rutinearbejde."

Begge eksempler, som stammer fra hendes egen lægeklinik i Esbjerg, mener hun ikke kvalificerer til en lægegodkendt sygemelding. Og de vidner om et generelt problem, mener hun.

"Samfundet står stadig med et kæmpe problem. Sygemeldinger bliver brugt som dække over mange ting. Vi er ved at sygeliggøre en hel nation, inklusiv unge mennesker," skriver hun på Altinget.dk.

Hun peger på, at der kan være svært for en læge at sige nej til en patient, der kræver en lægeerklæret sygemelding. For lægen risikerer, at patienten simpelthen skifter læge, og så har lægen mistet en kunde.

Marianne Mørk Mathiesen nævner endnu et par eksempler, hvor patientens tidligere læger har givet tvivlsomme lægeerklæringer.

"En kvinde med tre børn var langtidssygemeldt af sin tidligere læge på grund af depression. Hun mødte glad i min konsultation, da hun ventede det fjerde barn. En ung kvinde havde mistet sin bedstemor og ønskede sig sygemeldt på anden måned," skriver hun i debatindlægget.

Har du oplevet personer, der forsøger at få en sygemelding, selvom de ikke er syge? Skriv din kommentar i kommentarfeltet herunder.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
7
Lægeformand: Meget få er syge for sjov

Lægeformand: Meget få er syge for sjov