Lad opvasken stå: Politiet laver ny kampagne mod indbrud

Har man haft indbrud, selv om man har taget alle forholdsregler, bør man undlade at rydde op, for politiet kan muligvis sikre fingeraftryk og dna-spor. Foto: Colourbox

Lad opvasken stå: Politiet laver ny kampagne mod indbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi har hele december en målrettet indsats mod indbrudstyvene, og et af rådene lyder at lade opvasken stå, så det ser ud som om man er hjemme.

Det skal se ud, som om der er nogen hjemme i huset, når man forlader det i denne juletid, så lad bare opvasken stå fremme og lyset være tændt.Sådan lyder nogle af rådene fra Fyns Politi, som i hele december har en målrettet og styrket indsats mod indbrud i private hjem.

- Jeg kan desværre ikke afsløre i detaljer, hvad indsatsen går ud på, men jeg kan sige, at vi som en del af indsatsen holder et yderst vågens øje med personer, som vi kender rigtig godt for netop indbrudstyveri, siger vicepolitiinspektør Sten Sørensen fra Fyns Politi.

Det er nemlig ikke alle, der bruger julemåneden på at hygge indendørs med familie og venner. Der er nemlig også nogle, som hellere vil luske rundt udenfor i ly af vintermørket og leder efter et godt hus at lave indbrud i.

Derfor opfordrer Sten Sørensen borgerne til selv at tage en række forholdsregler for at undgå indbrud i den mørke tid, hvor mange også rejser væk fra deres hjem på juleferie.

- Vi ved, at det er en rigtig god ide at benytte nabohjælp. En opmærksom nabo er indbrudstyvens værste fjende. Lusker der nogen rundt i området, man ikke har set før, så tag kontakt til dem og spørg, om der er noget, man kan hjælpe med. Det kan faktisk være nok til at skræmme tyven væk, siger Sten Sørensen.

Han understreger, at oplever man et indbrud, der er i gang, så skal man omgående ringe til politiet frem for selv at gribe ind.

Gode råd mod indbrud
Inden du tager på ferie, kan du forberede dit hjem til at være alene hjemme:Fjern dine værdier fra vinduerne, så tyven ikke spotter dem.

Lad det rode lidt i haven og efterlad gerne opvask i køkkenet.

Brug tænd/sluk-ure til lys og radio.

Træk gardinerne for i soveværelset, men ikke i hele huset.

Smid lidt skrald i skraldespanden uden for.

Tøm postkassen eller skub posten helt ind.

Parker din cykel eller bil i indkørslen.

Fortæl dine naboer, hvornår du er væk, så de kan nabohjælpe dig.

Kilde: www.nabohjælp.dk
Et af rådene er nabohjælp, så man holder øje med hinandens hjem.
Et af rådene er nabohjælp, så man holder øje med hinandens hjem.

Nabohjælp

Netop nabohjælp er ét af de mange råd, politiet kommer med, for så bliver der holdt øje med ens hjem. Et andet råd er at undgå at rydde op, og så kan man roligt lade opvasken stå synligt fremme, så ens hjem ikke ser ubeboet ud i juledagene.

Gode ideer er også at gemme værdifulde ting væk, så en tablet eller mobiltelefon ikke ligger frit fremme. Få også naboerne til at parkere i indkørslen, få tømt postkassen, og brug skraldespanden. Man kan også lade lyset, en radio eller fjernsynet være tændt, og meget af det kan styres med automatiske tænd-sluk-ure, som koster få penge i et byggemarked.

Tyve kan ikke lide at blive set, så ser man fremmede personer på sin vej kan man hilse på dem. Det kan også være med til at skræmme dem væk.

- Det er ret simple råd, som ikke kræver store investeringer, men blot omtanke. Det handler sig om at kunne sætte sig i den kriminelles sted - at tænke som tyven, om du vil. Derfor er et af rådene også netop at se fremmede i nabolaget i øjnene og sige hej. Så ved tyven, han er set af et muligt vidne, siger Sten Sørensen.

Lås på yderdørene

Det er også en god ide, hvis yderdøre i hjemmet er forsynede med gode låse. Tyven skal ikke kun ind i huset - han skal også ud, og kan hjemmets døre ikke umiddelbart åbnes, gør det tyvens arbejde vanskeligt.

Hvis man kommer hjem til et hus, hvor der har været indbrud, er det afgørende ikke at røre ved noget - og altså heller ikke rydde op - før politiet har været der. De ting, tyven har rørt ved, kan give politiet vigtige spor i form af fingeraftryk eller dna, som kan være med til at opklare sagen og sende tyven i fængsel.

Har man haft indbrud bør man ringe 114. Ikke 112, som er alarmcentralen.

Lad opvasken stå: Politiet laver ny kampagne mod indbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce