LO-formand: Vi vil ikke betale to gange


LO-formand: Vi vil ikke betale to gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Får vi et gok i nødden på efterlønnen, så er udgangspunktet ændret, siger LO's formand, Harald Børsting.

Rød bloks bud på en 2020-plan støttes af vennerne i LO.

Men LO-formand Harald Børsting er samtidig helt på det rene med, at LO ikke medvirker til at finde 15 milliarder kroner, hvis efterlønnen ryger.

Helle Thorning-Schmidt lovede mandag, at forslaget om, at danskerne skal arbejde 12 minutter mere om dagen, ikke bliver gennemført, såfremt regeringens efterlønsreform har et flertal efter et valg.

- Jeg noterer mig, at planene fra S-SF ikke opererer med forringelser i mulighederne for at trække sig tilbage, og i det scenarie medvirker vi til at finde de 15 milliarder kroner, vi har forpligtet os til, siger Harald Børsting.

Han finder det dog nærmest selvfølgeligt, at Thorning-Schmidt nu lover, at lønmodtagerne ikke kommer til at betale med både efterlønsforringelser og længere arbejdstid.

- Hvis vi bliver tvunget til at lave forringelser på efterlønnen, så trækker vi det fra i trepartsforhandlingerne. Lønmodtagerne har betalt rigeligt, og de skal ikke betale to gang, siger Thorning.

Den udmelding er nærmest selvfølgelig, mener Harald Børsting.

- Får vi et gok i nødden med hensyn til efterlønnen, så er det klart, at udgangspunktet for forhandlingerne om de 15 milliarder kroner er et andet, siger Harald Børsting.

Og ifølge de seneste meningsmålinger så står Børsting og hans medlemmer til at få et gok i nødden.

Målingerne tyder på, at selv om den røde blok står til at vinde valget, så kan de fire reformpartier fortsat mønstre et flertal for tilbagetrækningsplanen.

Mener du S og SF bør sætte en eventuel regeringsmagt i spil for at markere modstand mod tilbagetrækningsreformen?

- Det har jeg ingen mening om. Det er det parlamentariske spil, og det vil jeg ikke udtale mig om. Jeg forholder mig til de planer, der er lagt frem, siger Harald Børsting.

- Det er meget tydeligt, hvad der er mest attraktivt for almindelige mennesker i det her land. Bidrager vi alle lidt mere, så finder vi 15 milliarder kroner via diverse tiltag, fortsætter han.

LO-formand: Vi vil ikke betale to gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce