LA's gruppeformand er ubekymret trods vælgerflugt


LA's gruppeformand er ubekymret trods vælgerflugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Liberal Alliance har trods vælgersmæk stadig afgørende betydning for et borgerligt flertal, viser ny måling.

Den seneste politiske meningsmåling fra Voxmeter peger på en vælgerflugt fra Liberal Alliance.

Partiet stod i sidste måned til 6,6 procent af stemmerne, mens de ved den seneste måling fra søndag ville få 4,7 procent ved et folketingsvalg. Det giver en forskel på 1,9 procentpoint i forhold til sidste måned.

Men den kraftige tilbagegang bekymrer ikke gruppeformand hos Liberal Alliance, Simon Emil Ammitzbøll.

- Jeg havde da selvfølgelig håbet, at vi gik frem i meningsmålingerne, men sådan kan det jo ikke være hver gang.

- Men jeg tror, at det bunder i en statistisk usikkerhed. Hvis man ser hen over hele året, vil man kunne se, at vi i gennemsnit ligger over valgresultatet fra 2011, siger gruppeformanden.

Ved seneste folketingsvalg fik Liberal Alliance fem procent af stemmerne. Det svarer til ni mandater. Med den seneste måling på 4,7 procent går partiet et mandat tilbage, men der er dog stadig optimisme at spore hos Simon Emil Ammitzbøll.

- Der er i hvert fald den opmuntrende ting, at meningsmålingen viser, at Liberal Alliance har de afgørende mandater for, at der kan dannes en borgerlig regering.

- Vi vil stå som det afgørende støtteparti for, at Lars Løkke Rasmussen (V) kan blive statsminister og dermed påvirke en ny regering med vores mærkesager, siger Simon Emil Ammitzbøll.

I forhold til meningsmålingen i sidste måned haler rød blok ind på blå blok med to mandater. Således ville det med Liberal Alliances otte mandater betyde et fortsat stort flertal til blå blok med 96 mandater, mens rød blok står til 79 mandater.

Dertil kommer fire mandater fra Grønland og Færøerne, og det giver tre mandater til rød blok og et mandat til blå blok.

Det betyder, at VKO uden om Liberal Alliance kun mønstrer 89 ud af 179 mulige, og derfor ville Liberal Alliances otte mandater blive en afgørende faktor for et borgerligt flertal, mener Simon Emil Ammitzbøll.

LA's gruppeformand er ubekymret trods vælgerflugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce