LA vil gøre nyt forsøg på skattereform efter nytår

Anders Samuelsen siger, at partiet vil gøre endnu et forsøg på at komme i mål med en skatteaftale efter gentagne forsøg.

LA vil gøre nyt forsøg på skattereform efter nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke bare en, to, eller tre gange er forhandlinger om en skattereform blevet udskudt, erkender LA-leder.

Regeringspartiet Liberal Alliance vil stemme for finansloven og går med til at udskyde forhandlingerne om en skattereform til efter juleferien.

Det siger Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, på et pressemøde.

Han siger, at partiet vil gøre endnu et forsøg på at komme i mål med en skatteaftale efter gentagne forsøg.

- Vi gik på kompromis undervejs, ikke bare en gang, eller to gange, eller tre gange, men mange gange.

- Vi har kæmpet for en skattereform i årevis i Liberal Alliance. Muligheden for, at vi kan være tæt på en aftale om kort tid, står højere for mig end frygten for hån, spot og latterliggørelse.

- Derfor er jeg villig til at gøre endnu et forsøg, siger Anders Samuelsen.

Tidligere har partiet sagt, at aftaler om finanslov, skat og udlændinge skulle lande samtidigt.

Han antyder, at han fortsat er klar på at vælte regeringen, hvis ikke skattelettelserne kommer på et senere tidspunkt.

Det gør han ved at slå fast, at det ikke er nogen skam at spørge vælgerne, hvis alle muligheder er udtømt.

- En regering skal ikke sidde for enhver pris. Omvendt skal stregen i sandet ikke trækkes, før alle muligheder er brugt, siger han.

Han slog dog fast, at der stadig er mulighed for at lande, hvad han tidligere har kaldt for "historisk store skattelettelser" uden dog at gentage præcis den formulering tirsdag aften.

Derfor vil Liberal Alliance stemme for finansloven.

- Ingen må kunne sige, at vores manglende tålmodighed eller stolthed stod i vejen for en skatteaftale. Jeg har aftalt, at der umiddelbart efter Folketingets juleferie skal forhandles om en ambitiøs skatteaftale.

- På den baggrund har jeg besluttet, at LA stemmer for finansloven, siger han.

På pressemødet blev der spurgt ind til partiets løfter om skattelettelser og trusler mod regeringen, nu hvor Liberal Alliance gang på gang er faldet til jorden.

- Om man skal tro på mig, skal jeg ikke svare på. Det må de, der overveje at stemme på Liberal Alliance, afgøre, siger Anders Samuelsen.

Han mener ikke, at han er den eneste, som har stået fast på ultimative krav under forhandlingerne.

- Nu bevæger jeg mig, og så håber jeg, at andre også bevæger sig og måske falder lidt ned fra de positioner, de har stået på.

- Nu vil jeg lade den omvendte proces gøre sig gældende fremover. Den som ikke inkluderer deadlines eller ultimative krav. Hvis det virker, så vil jeg være den første til at glæde mig over det.

- Det er ingen skam at kravle op i træ og kravle ned igen, hvis man kommer ned med noget. Og det har faktisk været tilfældet hver gang, siger Anders Samuelsen.

FAKTA: Sådan lød Liberal Alliances ultimatum
Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har været på kollisionskurs under de langstrakte finanslovsforhandlinger.

Kollisionen blev uundgåelig i starten af december, da Liberal Alliance krævede en skatteaftale for at kunne stemme for en finanslov.

Nu ser det ud til, at Liberal Alliance alligevel vil fravige sit krav.

Sådan lød det, da kravet blev stillet fredag den 8. december:

Mens finanslovaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti faldt på plads i Finansministeriet, skrev finansordfører Joachim B. Olsen (LA) inde fra forhandlingslokalet en statusopdatering på Facebook:

- I aften lander vi en aftale om finanslov. Den bliver kun vedtaget, hvis den skatteaftale, som ligger på bordet, falder på plads. Det er aftalen. Det har alle journalisterne ikke fanget.

Adspurgt om økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) er enig i truslen fra sin partifælle, lød svaret under præsentationen af finansloven:

- Jeg er enig i, at vi får en skatteaftale, inden vi kommer til tredjebehandlingen (af finansloven, red.). Det er forudsætningen for, at tredjebehandlingen går godt.

Udenrigsminister Anders Samuelsen, der er politisk leder for Liberal Alliance, holdt sig ikke tilbage. På Twitter skrev han:

- Mange har tvivlet på, om skattelettelserne kom. Nu kommer de. Inden jul endda. Og de bliver de største i mands minde.

LA vil gøre nyt forsøg på skattereform efter nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce